Kevés anyatej

Kedves Szakértő!

8 hete született meg a kisfiam és sajnos kevés a tejem . Hetek óta próbálom a tejet szaporítani és még mindig csak a fele mennyiség van mint amire szükség lenne. A baj meg az hogy a kisfiam elutasítja a cumisüveget, így kénytelen vagyok szinte az egész napot szoptatással tölteni.  A háttérben van némi szorongásos depresszióm is és állandóan aggódom, lehet ez is a gond.

Most rendeltem meg a Ricinus communis 5ch és Agnus castus 5ch bogyókat.

Legyen szíves elmondani, hogy hogyan szedjen. Illetve jó ez a párosítás?

Ha mégsem akkor kérem ajánljon másikat! Teljesen elvagyok keseredve!

Válaszát előre köszönöm!

Orvos válaszol

Tisztelt Krisztina! 

A szoptatás megsegítésére gyakran tegye mellere a gyermeket. mindkét mellett érje a szája minél többet. Kb. 15-20 féle homeopátiás szer lehet jó a tej serkentésére, a szorongásos depresszió részletes kikérdezése alapján lehetne pontosabban gyógyszer választani, melyhez homeopata orvossal való találkozásra lenne szükség. A lelki panaszok kezelésére Helonias C 30 golyót javaslom, 3 hétig 1x5 golyót hetente. Emellett szedjen hetente 3 nap Ricinus communist, 3x5 golyót is.

Létezik gyógynövény kapszula is, ami tej serkentésre alkalmas, ezt a teáknál jobban ajánlom.

Javulást kívánok, Dr. Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.