Izomgörcs, izomfájdalom

Tisztelt Homeopata Orvosok!
Májusban kaptam Moderna oltást, azóta vádlifájdalommal küszködök. Az erős izomgörcsök és izomfájdalom okán érsebésznél, ultrahangon is jártam, trombózis gyanújával, háziorvosom szerint vénaproblémáim vannak, az érsebész szerint gerinc kisugárzás a lábfájdalmam. Soha nem volt vádliproblémám, a családomban nincs véna beteg. A vádlifájdalom mellett folyamatos az izom kisebb-nagyobb görcsölése, fájdalma. Mivel korábban is jártam masszőrhöz, így folytattam, hátha segít. Egyenlőre semmivel nem sikerült előre haladni. A masszőr szerint soha nem volt ilyen rossz állapotban a lábam....(!) Régóta használok homeopátiás szereket, szedtem (és kentem) traumellt, árnikát, hamamelist, cuprumot, colochyntist. A nagy izomgörcsök oldódtak, de lényegében a tünetek nem múlnak.
Szeretnék tanácsot kérni, hogy homeopátiás oltás kivezetés gondolatában érdemes-e tovább menni, s ha igen, annak mi a módja.

Köszönettel!

Orvos válaszol

Tisztelt Kérdező!

Az oltáskivezetésnek -azaz az oltás potenciális mellékhatásainak megelőzésében és elmúlasztásában- több módszer is használatos.

A leggyakoribb módszer az oltóanyagból készített ún. nozóda, melyet rutinból csak egyféle potenciában (én C 200 -ast szoktam alkalmazni), de ha észlelünk mellékhatást, akkor 8 hétig heti 2 nap egyre emelkedő potenciában (C 30, C 200, 1 MK 10 MK) szoktunk javasolni a szakértők (Tinus Smits, illetve Ton Jansen) alapján. Ezek a gyógyszerek jelenleg sajnos nem regisztráltak, ezért nem hozzáférhetők hazánkban, hanem külföldről kell rendelni őket . Ezt egy jó módszernek tartom, ha szeretné, hogy ezt javasoljuk, jelentkezzen detox kezelésben jártas homeopata kollégánál. A másik módszer az oltások nem kívánatos hatásainak kezelésében bevált, klasszikus szerek nem egyénre szabott alkalmazása. (Ledum, Thuja,Silicea stb.) ezek közül is leginkább javaslom: Ledum C 30 adagolás: 2 hétig hetente  két nap, hétfőn és pénteken 1x5 golyó. Ez sok oltás esetén jól működik, de ha az egyénnél a tüneteket nem fedi le, akkor szükség lehet módosítására. Azaz ha a rutin oltáskivezetés nem múlasztja el a tüneteket, akkor homeopata orvossal való vizsgálat és konzultáció szükséges. Segíthet az oltások utáni tünetek elmúlasztásában a páciens ún alkati szere/kezelése is, ezt is homeopata orvos tudja kiválasztani és javasolni. 

Köszönöm:

Dr.Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.