Hydrokele

Tisztelt MHOE!

Fiatalemberként CLL-t (leukémiát) állapítottak meg 1 éve, eddig nyugalomban volt, most beindult, de nem kezelnek, figyelik csak havonta a vérképemet, kezelés még nem indokolt, amúgy jól vagyok. Herevízsérvem van fél éve, ami csak lassan növekszik. A CLL miatt nem műtik meg.

Tisztelettel kérdezem, milyen homeopátiás szerrel lehetne javítani/támogatni a szervezetemet a fent nevezett két betegséggel kapcsolatban. 3 hónapja voltam egy homeopatánál, de mivel „jól vagyok” nem adott szert.

Megköszönöm, ha javasolnak számomra hasznos szereket, mert tenni szeretnék az egészségemért.

Olivér

Orvos válaszol

Tisztelt Olivér!

A hydrokele- (herevízsérv ) számos (kb 90 féle) homeopátiás szerrel kezelhető, ezért, hogy pontosítsuk, kikérdezés és vizsgálat kellene egy homeopata orvosnál. Ezért nem tudok terápiát javasolni. 

Köszönöm: Dr.Sal Péter, házi gyermekorvos, homeopátiás orvos, www.rozsavolgyirendelo.hu

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.