Hormon pótlás

Tisztelt Orvosok!

A tavasz folyamán  panhypotaitarizmust (parciális empty sella) diagnosztizáltak nálam, hormonok pótlásával kezeli egy endokrinológus (aki már túladagolta a cortex infúziót a kórházban, pszichés kórképet okozva ezzel), valamint a gyógyszeres kezelés során 30 mg Cortef alvászavart okozott. Végeredményben Cortefet (15mg) és Letroxot (100) szedek, viszont én szeretném, ha ezt nem így kellene folytatnom és homeopátiát szeretnék igénybe venni.

Kérdésem, biztonságosan megtehető-e az átállás? 

Válaszukat előre is köszönöm.

Orvos válaszol
Kedves Krisztina!
 
A homeopátia a test reakciókészségét befolyásolja, de nem képes anatómiai eltérések, kiesett működések pótlására. Ezért a hormonpótlást nem lehet kiváltani homeopátiával, esetleg a szükséges gyógyszer mennyiségét (ha van még maradék hormontermelés) lehet egy jól megválasztott alkati szer segítségével, hónapok alatt csökkenteni vagy ún. izopátia segítségével a szedett gyógyszer mellékhatását csökkenteni. Ebben kérje homeopata orvos segítségét, aki a szakma szabályai szerinti orvosi vizsgálat és anamnézisfelvétel alapján javasol kiegészítő homeopátiás terápiát. 
 
Dr.Sal Péter
 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.