Homeopátiás oltás

Érdeklődnék, hogy mit jelent pontosan az, hogy homeopátiás oltás? És ez létezik-e a kötelező oltásoknál is?  Köszönöm válaszát.

Orvos válaszol

Kedves Kérdező.

Kérdésére nem egyszerű a válasz.

Olyan homeopátiás gyógyszer, ami egy az egyben pótolja az oltásokat, nincsen. Vannak szerek és módszerek, amelyek alkalmazásával a szervezet immunrendszere megerősíthető, így minden betegség ellen, így a fertőző betegségekkel szemben is védettebb lesz a páciens. Ettől még nem homeopátiás oltás a nevük.

A hagyományos oltások egy adott betegség kórokozójából készülnek. Léteznek olyan homeopátiás szerek, amit ugyancsak a kórokozóból készítenek. Van homeopata, aki ezzel próbálja az oltásokat helyettesíteni, de még nincsenek olyan átütő, összehasonlító vizsgálatok, hogy ennek a hatásait megbízhatónak lehessen mondani.

Végül léteznek az oltásokból készült homeopátiás gyógyszerek, de ezek nem a védettség kialakítására szolgálnak, hanem az esetleges oltási károsodás, mellékhatás kivédésére, gyógyítására.

Üdvözlettel, dr. Sebő Zsuzsanna

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.