Homeopátiás gyógyszerszedés

Szeretnem kerdezni,h a homeopatias szert lehet e mindennap szedni ( Ignatia c15) , kronikus esetben mikorra varhato a teljes gyogyulas..? pl arra jo e ha csak parazik valaki attol h utnak induljon,mert h dolga van es ki kell mozdulni a hazbol..... ( arra is jo ha valaki maganyos,es szomoru?

Orvos válaszol

Kedves Ilona, 

Több kérdést tett fel, próbálok sorban válaszolni: 

Homeopátiás szert lehet-e mindennap szedni? 

Igen, lehet. De a szer hatása szabja meg, hogy milyen gyakran érdemes ismételni, illetve meddig kell folytatni a kúrát. Nincsenek sablonok, minden eset más. 

Krónikus esetben mikor várható gyógyulás? 

Krónikus betegségek gyógyítása homeopata orvos feldata, mert a szerválasztás krónikus esetben bonyolult, képzettséget, tudást, tapasztalatot igénylő folyamat. A teljes történet ismeretében lehet csak a betegség gyógyulásának idejét megjósolni. 

Arra jó-e ha csak parázik valaki attól hogy útnak induljon, mert dolga van és ki kell mozdulni a házból?  Arra is jó ha valaki magányos és szomorú? 

Pánikbetegséget, depressziót lehet homeopátiával kezelni. De az Ignatia C15 nagy valószínűséggel nem fogja megoldani ezeket a problémákat, a dolog ennél bonyolultabb. Ezért javaslom hogy keressen fel egy homeopata orvost, aki személyreszabottan tud homeopátiával segíteni panaszain.

Üdvözettel, dr. Tóth Marian

Kérdezzen, válaszolunk

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.