Homeopátiás gyógyszer szedése

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

IGNATIA C 30-t szedek heti 1-2 alkalommal. Kérdésem az lenne, hogy mennyi ideig (hány hétig) szedhető egy C 30-as potenciájú szer? Kell-e szünetet tartani? Köszönettel

Orvos válaszol

Kedves Beáta, 

A homeopátiás szer adagolása sokszor függ a tünetek intenzitásától, a betegség lefolyásától. 

Általánosságban elmondható, ha krónikus panaszokra szedi az Ignatia C30-t, megfelel a heti 1-2x történő bevétel. 

4-6 hét szedés után kell eldönteni, hogy hogyan tovább, ha javultak a panaszok akkor ritkábban kell szedni a szert, aztán el is lehet hagyni. Ha nem változtak a tünetek, akkor vagy másik potencia kell vagy másik szer. Ennek eldöntését bízza homeopata orvosra. 

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.