Heveny megbetegedés

Tisztelt Doktornő!

9 éves kislányom két nappal ezelőtt belázasodott, orra eldugult, nagyon kevés, inkább vizes váladékot tud csak kifújni, viszont ezt követően újra dugult az orra, alig kap levegőt. Úgy hallatszik pedig, mintha tele lenne, de mégsem jön semmi. Ezzel együtt egy száraz, ingerlő köhögése is van, ami nappal és este/éjszaka is jellemző. Az orr telítettségétől/dugulásától alig tud aludni, illetve gyakran köhög, ez is felébreszti. Az elmúlt 2-3 betegségére ez a fajta (teljes) orrdugulás volt jellemző, csak akkor sárgás váladékkal, ami jobban ürült és nem jelentkezett köhögés.

Mivel tudnám kezelni a köhögést és szabaddá tenni a légzését?

Köszönöm

Orvos válaszol

Kedves Kérdező!

Remélem, azóta meggyógyult a gyermeke és túl van a felső légúti vírusfertőzésen. 

Sajnos akut kórképek esetében nem tudjuk vállalni az azonnali válaszadást, egyrészt erre nincs kapacitásunk, másrészt itt akár órák alatt is változhatnak a tünetek és lehet, hogy mire válaszolunk, már másik homeopátiás szerre van szükség. Ebben az esetben érdemes telefonon konzultálni egy homeopátiás orvossal, aki az éppen aktuális tünetek alapján ajánl szert. 

Ha máskor is jelentkezik hasonló betegség, ami hirtelen kezdődő, tüsszögéssel, orrdugulással, száraz köhögéssel jár, akkor Nux vomica 15CH, C15  szedését javasolnám napi 3x5 golyót kell elszopogatni 2-3 napig.

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.