Heveny és krónikus panaszok kezelése

Homeopátiás szereket szeretnék szedni a következő tüneteimre/betegségeimre, tudnának-e ebben segíteni?

- gasztroenterológus kivizsgált nincs az emésztő rendszeremben elváltozás, de mégis állandóan böfögök, főleg ivás/evés után, és a vérből vett hasnyálmirigy értékeim kissé magasak, de nem vészes, a Helicobacter pylori negatív.

- jóindulatú prosztata megnagyobbodásom van, gyakran a prosztata és a húgyhólyagom meghűl, a prosztata ekkor tompán fáj, antibiotikumot ír ki ilyenkor az orvos, de azok beszedése közben és után is fennáll ez az állapot; ezen túlmenően a vizelet állandóan nehezen indul meg és gyakran kell vizelnem a prosztata jóindulatú megnagyobbodása miatt

- nagyon zavarnak az éles hangok (pl: mentő szirénája), bizonyos emberek beszédhangja is, szinte fájdalmat okoz, de a fülemben és a fejemben nem találtak az orvosok eltérést

Tisztelettel kérem a segítségüket. Gyakran olvasom az "orvos válaszol" rovatukat, mely nagyon tanulságos.

Orvos válaszol

Kedves Kérdező.

A homeopátiás gyógyítás két nagy csoportra osztható. A heveny betegségek, tünetek kezelése és a krónikus, régóta fennálló vagy visszatérő panaszok kezelése. Előbbinél elsősorban az éppen fellépő akut tünetek és az azt kísérő, a beteg egyéni tünetei alapján választunk szert vagy szereket, míg az utóbbinál egy alapos kikérdezés, vizsgálat és elemzést követően lehet az un. krónikus szert, vagy alkati szert megkeresni. Míg a heveny tüneteknél tudunk ebben a rovatban gyógyszert javasolni (ez nem mentesíti a beteget az orvosi vizsgálattól), a krónikus panaszokat nem lehet interneten keresztül orvosolni. Az Ön problémái egyértelműen a második csoportba tartoznak, így nem tudunk gyógyszert javasolni. Fel kellene keresnie egy homeopatát, mert panaszai javíthatóak, de csak szoros együttműködéssel egy orvossal.

Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.