Hasi panaszok

Tisztelt orvosok!

Kb 5-6 napja jobb bordaív közti, alatti, illetve talán még annál is kissé lejjebb is terjedő szinte folyamatos tompa nyomás, fájdalom jelentkezett.
A tejet/ tejtermékeket, nagyon zsíros, cukros étkeket a fájdalom nem szűnni akarása miatt kb 2-3 napja teljesen elhagytam, a panaszaim jobbak, de korántsem múltak el. Nagyon figyelek, hogy mit eszem, elég "epediétás" jellegű az étrend, de nem érzek javulást. Folyamatosan éhes vagyok, de nagyon félek bármit is enni, mert tudom rosszabb lesz utána.

Epegörcs, puffadás jellegű tüneteim már korábban is voltak, negatív uh-val,  1-2 adag cholagol csepp rendezte a dolgokat, sosem tartott napokig, ez teljesen új.

székletem kb 2-3-4 naponta van, ez sajnos máskor is így van, nem változott semmi, nincs hasmenés.
Erős puffadást, hasi keményedést, szúró, égő fájdalmat, görcsöt néha érzek a folyamatos tompa fájás mellett, tegnap éjjel kifejezetten erős volt ez a tünet, aludni sem hagyott.
Ma először tapasztaltam enyhe émelygést, fejfájást, és "remegést", belül a fájós részen, illetve a hátamban, lábaimban is párszor, mintha izomrángás lett volna. ehhez nagyfokú gyengeségérzet is társult.

Pénteken lesz 3 hete, hogy Pfizer oltást kaptam, ha ez fontos infó.

Hasi uh-ra van időpontom, 2 hét múlva.

Tudnak javasolni valamit? Mit tehetnék?

 

Orvos válaszol

Tisztelt P!

A panaszainak leírása alapján a következő kúrát javaslom 3 hétig:

calcium-sulphuricum C 30

3 hétig hetente hétfőn + pénteken 1x5 golyó

Carbo vegetabilis C12 vagy C15

kedd+szerda+csütörtök+szombat: 3x5 golyó (ezzel kezdenék)

Fontosnak tartom a kivizsgálást, epekő kizárását (vérkép, májfunkciós vizsgálatok, hasi UH) és ha a hasi fájdalom, gyengeség a napi aktivitást meggátolja, ha hányások jelentkeznek, azonnali sebészeti/gasztroenterológiai vizsgálatot javaslok.

Ha a fenti kúra nem segít, akkor homeopata orvossal való találkozást, vizsgálatot javaslok!

Köszönöm:

Dr.Sal Péter

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.