Gyulladásos bélbetegség

Tisztelt Doktornő!

Tanácsot szeretnék kérni.
65 éves, vékony testalkatú nő vagyok. Első szülésemet követően, 1987-ben igazolódott a Colitis ulcerosa betegségem, amit imurannal, szteroidokkal kezeltek. Kb. 6  év múlva sikerült ezektől a szerektől megszabadulnom és  tünetmentesen élnem.  Majd második szülésemet követően bedurvult a betegségem, amit teljes vastagbél eltávolítás követett. Akkor a sebész crohn-colitiszre utaló jeleket állapított meg az eltávolított vastagbél  vizsgálata során. Azóta vastagbél nélkül élek. Majd egy fertőzés miatt kialakult végbélrepedés és seb miatt kellett eliminációs diétát beállítanom magamnak. (A Nitricum acidum nem segített). Több, mint tíz éve mindössze cukkini, padlizsán, zeller, sárgarépa, szója, barnarizs, olívaolaj képezik az étrendemet.
Az eddigi, majd húsz évig használt Pentasa gyógyszeremről kiderült, hogy alacsony fehérvérsejtszámot okoz.
Helyette szteroidot (Budenofalk) írt fel a gasztroenterologusom (egy hónapja). Mivel rendkívül rossz tapasztalataim vannak a szteroidokkal kapcsolatban, valamint erős csontritkulásom van, szeretném elkerülni.
Nagyon jó lenne megtalálni azt a módszert, amivel lehúzható a gyulladás (legutóbbi süllyedés: 42) és a pépes-fényes-gél állagú széklet normalizálódhatna.
Egy hétig segített a Normaflore, de azóta nem. Két hete a Probium 7+inulin - t használom (sikertelenül).
A közelmúltban használt homeopátiás szereim:
- Mercurius corrosivus C9  (régen nagy segítséget jelentett a teljes vastagbél vérzésekor (+hasmenés, a Medrol leépítésekor), - most nem éreztem pozitív hatását.
- Két napja Aloe Vera C6-ot használok.
Nincsenek görcseim, nincs vérzés, a gyomrom rendben van.
Napi 3x étkezem, napi kb 7x van pépes-géles állagú székletem (sajnos éjszaka is).

Tisztelt Doktornő!

Érdekel a véleménye, vajon meg lehet állítani a gyulladást, lehet normalizálni a széklet állagát anélkül, hogy a szteroidot kellene alkalmaznom?
Ha igen, akkor tudna ebben segíteni?
Nagyon köszönöm, hogy elolvasta a levelem és előre köszönöm a válaszát.
 

Orvos válaszol

Kedves Lara, 

Őszinte együttérzéssel olvasom sorait a gyulladásos bélbetegséggel folytatott sok éves küzdelméről. 

Érdemes homeopátiával is próbálkozni, mert segíthet a panaszok enyhítésében, a gyógyulásban. 

Ez egy nagyon bonyolult krónikus betegség. Sajnos nem lehet így interneten keresztül megmondani a tutit. 

Ha szeretne homeopátiával gyógyulni, fel kell keresnie egy homeopata orvost, aki az egész eset ismeretében tud pontosan szert ajánlani. 

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.