Gyomorégés

Hosszú hónapok óta tartó gyomorégésre, gastritisre milyen homeopátiás szert használhatnék?

Tükrözés volt, a gyulladást ott állapították meg. Azóta szedem a protonpumpa gátlót de sajnos nem segít semmit! Estére már nagyon felerősödik a fájdalom, aludni sem tudok tőle!

Köszönöm a segítséget!

Orvos válaszol

Kedves Andrea!

A homeopátia egyénre szabott gyógymód, a jó gyógyszerválasztáshoz tudni kellene sok jellemzőt, ami a panaszt befolyásolja.(melyik napszakban a legrosszabb? milyen testhelyzet változtat a panaszon? az evés, ivás hogyan befolyásolja a panaszt? stb.) Ennek kikérdezése alapvetően befolyásolja a gyógyszerválasztást, ezért azt tanácsolom, hogy forduljon homeopata orvoshoz. A panaszok alapján a hagyományos orvoslás gasztroenterológiai kivizsgálást ajánl, ez a másik út , amit javasolok. (bár az említett gyógyszer azt mutatja, ez a kivizsgálás már megtörtént) Azért egy homeopátiás gyógyszert azért ajánlok: Lycopodium C 30, adagolása: 2 napig 1x5 golyó (1 dl vízben oldva, kortyonként csavarós kupakos ásványvizes üvegben, minden kortyolás előtt 10x rázza fel az oldatot), utána 3 nap szünetet tartson, majd újabb 2 napos kúra legyen. Ezt a kúrát végezze 20 napig.(2 nap szedés, 3 nap szünet, 5 napos ciklus, melyet 4 alkalommal végezzen el.)

Ha nem elégedett, akkor forduljon homeopata orvoshoz. 

Javulást kívánok

Dr. Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.