Fül viszketése

Fül gombás fertőzése:

Üdv, A fülemet Aspergillus gomba fertőzéssel kezelték fülészeten pár hónapig, utána sokáig nem is volt panaszom, most viszont ismét előjött a fülviszketés, és dugulás.

Éjjelente sokszor ébredek arra, hogy vakarom a fülem, nagyon mélyen belül viszket, borzasztóan.  Illetve olyan érzés társul hozzá, mintha bennt rekedt volna egy kis levegő, és ha megmozdítom az állkapcsom, folyamatosan pattog a fülem.
Hajmosás mindig rosszabbá teszi az állapotot.

Szedhetek rá valamilyen szert?

Orvos válaszol

Kedves B!

A fülviszketés, lehet hallójárati ekcéma tünete is, ennek kezelésében fontos a bőrszárazság csökkentése, hogy rendszeresen heti 1-2 alkalommal olajozza a hallójáratát. (olivaolaj, paraffinolaj, fültisztító spray-k).

Ha ez egy krónikus, évek óta fennálló panasz, akkor ezt homeopátiás alkati szer választással lenne a legjobb kezelni, amihez forduljon homeopata orvoshoz. Ha csak ennyi információ van, akkor egy szert javaslok: Cistus canadensis C12 vagy C15, adagolás: heti 5 nap 2x5 golyó max 2 hétig.Ha jól reagált, de visszaesik, akkor 1 hét  szünet után ismételheti.Ha nem volt eredményes a kezelés, forduljon homeopata orvoshoz, mert a teljes anamnézis felvétele alapján jobb szert is választhatunk.

Dr. Sal Péter, házi gyermekorvos, homeopátiás orvos - www.rozsavolgyirendelo.hu

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.