Fogzás

Debrobe Homeot adtam 1 éves kisfiamnak fogzásra, pár nap után kevesebbszer sírt fel éjszaka. 1 hét után viszont újra többször szenved a fogától. Most 4 napja szüneteltetem az adását. Kérdésem, hogyan alkalmazzam tovább, mennyi ideig lehet adni és hányszor? mégcsak a 8. fogunk jön, az őrlőfogak hátravannak...
köszönettel: Erika

Orvos válaszol

Kedves Erika !

A Deprobe homeo néhány nagyon gyakran alkalmazott fogzásra választható homeopátiás szert tartalmaz, de nem az összest.

Ha részleges a javulás, akkor érdemes kiegészíteni más, gyakran használt homeopátiás szerekkel. Ha kicsit többet tudnánk a konkrét panaszokról (mikor, mely órákban nyugtalan? milyen módon lehet megnyugtatni?kíséri-e légúti hurut vagy hasmenés?stb.), akkor célzottan lehet választani.

A Calcium vegyületek a gyermekek 50%-ánál segítik a fogzást, ezért a következőt javaslom: Hetente 5 nap kapjon Calcium-phosphoricum C12 vagy C15 golyóból 2x2 golyót naponta. Ha nagyon nyugtalan, nyűgös, akkor max.3 napig egészítse ki Deprobe Homeoval (napi 3x1 tab.)

A szedésnél érdemes vízben feloldani és fél dl vízben oldva, 2 óra alatt a nyelvére csorgatni.

Dr.Sal Péter, házi gyermekorvos, homeopátiás orvos, www.rozsavolgyirendelo.hu

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.