Félelem az oltástól

Kedves Doktor úr.
Én eléggé félek az oltástól, de észérvek szerint elmentem, az első pfizert megkaptam és erősen hatott rám, ott helyben, elöntött a forróság, arcom lezsibbadt, aztán elmúlt pár perc után. Eléggé bepánikoltam, és szúrt a mellkasom 3 napig, azóta, 2 hete hullámokban visszajön a szúrás. Különösebb mellékhatás nem volt, csak ez a furcsa állapot, mintha részeg lennék és fáradtság hullámokban. Félek a második oltástól is a sok rémhír miatt, és a mellkasi szúrás miatt is, ami lehet csak a pániktól van, nem tudom. A háziorvosom erre csak egy mailt írt, hogy vegyek be fájdalom csillapítót, ami nyilván nem megfelelő tanács jelen esetbe. Oltás kivezetést gondoltam, hátha segít, most akupunktúrára is mentem, felerősíteni magam, hogy ne pánikoljak. Mi a véleménye erről, és milyen oltás kivezetést ajánl, vagy esetleg más segítséget, más szert ami az esetemben jó lehet? Megköszönnék egy pár bátorító szót is az oltással kapcsolatban, hogy nem döntöttem rosszul.
Köszönöm szépen

 

Orvos válaszol

Kedves Gyöngyi, 

A betegség kiszámíthatatlan, ezért jól döntött, hogy az oltást választotta. 

Sajnos azonban, mint az életben ahogy az lenni szokott, ez sem fekete vagy fehér történet, az oltásnak is lehetnek mellékhatásai.

Az oltási reakciókat lehet csökkenteni homeopátiával, ezen az oldalon pontos javaslatokat talál: 

https://homeopatia.info.hu/immunerosites-1/hogyan-tamogathatjuk-a-covid-vakcinat-homeopatiaval

Ha felveszi a második oltást, akkor mindenképpen javaslom, hogy szedje ezeket a szereket a megadott módon.

Az ön esetében a pánik miatt javaslom, hogy szedjen Aconitum C30-t,  3 egymást követő napon szopogasson el naponta 5 golyót. 

Az Aconitum C30 után a fáradtság miatt javaslom, hogy Gelsemium C30-t is szedjen 5 napig naponta 1x5 golyót.

Ha még alaposabb oltáskivezetést szeretne, erre is van lehetőség, de ezt egy homeopata orvossal kell részletesen átbeszélnie.

Üdvözlettel,

dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.