Ekcéma

Ekcémára kaptam az alábbi 2 krémet.
Szinte hetente/10 naponta kiújuló viszkető, fájó ekcémával küzdök, ezt a 2 kenőcsöt kaptam kezelésre. 3-4 napig biztos használom, mire javulni kezd a helyzet. Vagyis a bőrömnek van kb. 3 napja krém nélkül pihenni, majd megint elkezd gyulladni.
Homeopátiás szempontból mennyire tűnnek "káros"nak ezek a krémek? A negatív hatásuk kiküszöbölhető lenne valamilyen szerrel, szerekkel?

Orvos válaszol
Kedves Kérdező, 

Az ekcéma homeopátiás kezelési stratégiája alapjaiban különbözik az akadémikus orvoslás kezelési elveitől. A hagyományos gyógyszerek átmenetileg megszüntetik ugyan a bőrtüneteket, a gyulladáscsökkentő krémek egyszerűen elnyomják a kiütéseket. De a mélyben gyökerező kiváltó ok kezeletlen marad és a szervezet továbbra is kiütés formájában fejezi ki a fennálló problémát. Ezért pontosan ahogy tapasztalja, ha elhagyja a krémeket, a kiütések bizony újból megjelennek. A homeopátia holisztikus gyógymód, nemcsak a bőrre koncentrál, hanem az egész emberre. És ha sikerül megtalálni azt a szert, ami az egész szervezetet érintő elhangolódást helyreállítja, a bőrtünetek is elmúlnak. Keressen fel egy homeopata orvost, aki alapos esetfelvétel után javasol olyan homeopátiás szert, ami hosszú távú megoldást jelenthet ekcémájára.  

 Üdvözlettel, 
dr. Tóth Marian

 

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.