Depressziós beteg kezelése homeopátiával

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr!

Édesanyám 10 éve szed Frontint depressszióra, hozzá hangulatjavítókkal, amik hol működtek rövid ideig, hol nem. De mivel ennyi idő alatt se sikerült egy készítménnyel sem érdemleges eredményt elérni, így most úgy döntött elhagyja ezeket, és kérésemre nyit alternatívabb gyógyulási formák iránt... 

Viszont az elhagyás alatt a depresszió mellett rövid pánikrohamok is jelentkeztek, valamint elvonási tünetek.

Olyan készítményt tudna-e esetleg ajánlani ami depresszióra, pánikra, és elvonási tünetek enyhítésében segítene. Homeopata orvoshoz nem tud elmenni mert mindig rosszul van.

Ha tud esetleg ajánlani, akkor az adagolásokat legyen szíves megírni, valamint nem tudom hogy a negatív kampány ellenére Kecskeméten mely gyógyszertár forgalmazza még a homeopátiás készítményeket? Vagy esetleg van-e olyan oldal ahol webshopos megoldással hozzá tudnánk jutni?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv: Kriszta

Orvos válaszol

Kedves Kriszta.

Sajnos sok biztatót nem tudok Önnek írni. Édesanyja állapotát bizton lehetne javítani homeopátiás kezeléssel, de csak szoros orvosi (homeopata) kontroll mellett. Krónikus betegségben egyébként sem lehet internetes felületen pótolni azt az 1-2 órás kikérdezést, vizsgálatot, amit egy homeopátiás orvos a találkozás alatt elvégez. Semmiképpen nem javaslom a gyógyszer elhagyást sem ellenőrzés nélkül, ez veszélyes is lehet egy depressziós betegnél. Ha édesanyja mindig rosszul van, kezelni kell, és ha homeopátiás kezelést szeretnének, bizony fel kell keresniük egy homeopatát, vagy hagyományos kezelést folytatni. Azt, hogy Kecskeméten melyik gyógyszertár tart homeopátiás szereket, ugyancsak nem tudom megmondani, ezt Önnek kell interneten vagy telefonon felderítenie. Egészen biztos, hogy nem szabad ezt a problémát orvos nélkül „kezelni”.

Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.