Csonttörés utáni gennyesedés

Gennyes gyulladásra (combcsont törés utáni műtét begyulladt  területére) antibiotikum mellett a Hepar Sulfur  Calcarea 30 CH megfelelő választás a gennyes góc megszüntetésére? A homeopátiás szer nem gyengíti az antibiotikum hatását? 

Előre is nagyon köszönöm a választ! 
Tisztelettel: Elekné 

Orvos válaszol

Tisztelt Elekné!

A homeopátiás kezelés nem befolyásolja az antibiotikumok hatását, nyugodtan lehet együtt alkalmazni, csak a bevétel legyen 1/2 óra távolságra.

A Hepar sulphuris fájdalmas gennyes folyamatokra lehet jó, C 12 vagy C15 higitásból szedjen 5 napig 2x5 golyót naponta. Érdemes 1 dl vízben feloldani  és 1 óra alatt elkortyolgatni. Jó lehet még a calcium-sulphuricum C 12 vagy C15 is, melyet a Hepar után javaslok adni, ugyanúgy 5 napig ugyanolyan adagolásban. 

Köszönöm: Dr.Sal Péter, házi gyermekorvos, homeopátiás orvos
www.rozsavolgyirendelo.hu

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.