Csontritkulás

Szép napot kívánok!

Kedves Dr.nő,Dr. Úr! Szeretnék tanácsot kérni. Homeopata Dr. Felírta a homeopátiás gyógyszereket, csontritkulásra kb 2 éve.Calcium phoshoricum d6,. Calcarea carbonika 9 ch., Calcarea fluorica 9 ch. Ez év elején voltam konzultáción a Dr.Úrnál fogyásom végett ..több féle gyógyszert kaptam, viszont csak a Calcium phoshoricum d6, hagyta meg napi 5 golyó este.,mondván  ne törjenek a csontok.Júliusban megcsúsztam egy csigán, s szerettem volna kapaszkodni a keritésben,hogy ne essek el,sajnos  nem sikerült így valahogy kicsavarodtam.Utána erős szúrós fájást éreztem  a jobb lapocka alatt.Következtek a kivizsgálások., Röntgen kimutatott derék tájon törést de régit kb 2013 ban lehetett kb 2 hétig fájdogált ,nem is voltam orvosnál,arra gondoltam kicsit megerőltettem,ápolói munkám közben.,Viszont a CT vizsgálat kimutatta a Th 9 csigolya összecsúszás / törés/  Szerettem volna ismét egy  konzult  ációt,de sajnos a Dr.úr  nyugdíjba vonult. Házi Dr.úr Ortopéd hoz irányított,gyógyszerek végett csontritkulás rá  de sajnos január 8.ra kaptam időpontot.  Szeretném megkérdezni  továbbra is csak a C. phosphoricum d6 maradjon ,vagy ebben az esetben mind 3 szükséges  lenne? Milyen mennyiségben? D 3 / 1000 IE / csöppekben szedem heti 20 csepp. Ezenkívül C Vitamin 500mg  napi 1 és Magné B6- napi 1 tabl. Nagyon szépen köszönöm válaszát!

Üdvözlettel : Margaréta

Orvos válaszol

Kedves Margit.

Nem ismervén Önt csak annyit mondhatok, elég komolynak látszik a csontritkulása, amit hagyományos gyógyszerekkel is jó lenne kezelni (és persze mozgással, étrenddel is). A homeopátiás szerek lassítják, esetleg megállítják a folyamatot, de nem mindig elegendőek önmagukban. A homeopátiás kezelését további szerekkel (például alkati szerrel) kellene kiegészíteni, ezért javaslom keressen fel egy homeopatát, egy még aktívan dolgozót.

Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.