Covid19 kapcsán

Tisztelt orvosok!

Covid tünetek jelentkezése esetén lehet-e homeopata orvos segítségét kérni a kezelésben? Tudnának segíteni, ha pl. nyilván otthon marad az illető karanténban, kit lehet hívni? Tudnak telefonon segíteni?

Mi történik, ha valaki súlyosabb beteg? Magyarországon van esély arra, hogy covidos személy homeopátiás kiegészítő kezelést kapjon kórházban?

Ezen kívül védekezésben lenne kérdésem, hogyan kellene immunrendszert erősíteni, aki nagyon fél a betegség elkapásától, mit szedhet?

Köszönettel

Orvos válaszol

Tisztelt Kérdező!

 A magyar homeopata orvosi egyesület orvosai jelenleg is igen nagy terhelésnek vannak kitéve a betegek ellátásában. Mindenki a saját elérhetőségén hívható, hogy telefonon, online rendeléssel, vagy akár személyes látogatással segítse a betegeket. Ha szeretne segítséget kérni, az orvoslistán lévő kollégákat és az ő telefonszámaikat hívja! www.homeopata.hu

 Ha a közvetlen közelben volt igazolt, vagy erősen gyaníthatóan COVID19-fertőzött, a tünetek alapján akut homeopátiás szer javasolt, illetve azt követően az alkati szer ismétlése. (ha van) Ha nincs homeopata orvosi tanácsa, akkor továbbra is javasolt Arsenicum album C3o 5 napig, naponta 1x.

Ha korona-fertőzésre gyanús tüneteket észlel valaki magán és/vagy szerettén, azonnal javaslom a D3 vitamin adagjának emelését  7 napig, C-vitamin, lehetőleg liposzómásat vagy aszkorbinsav palmitát formájában maximum 7 napig (természetesen bőséges folyadékbevitel mellett!),  cink (Zn) bevitelét és quercetin, vagy más immunerősítő szedését, az adott készítmény maximális adagjában (vagy akár néhány napig annál is többet).

A kórházban való homeopátiás kezelés lehetősége igen csekély.

Üdvözlettel

dr. Sal Péter

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.