Anna 2

Tisztelt Sal Péter Doktor Úr!

Nagyon köszönöm a gyors válaszát!
Ma reggel szinte tünetmentesen keltem, a hátfájáson kívül.
(Erről azért tudni kell, hogy máskor is szokott fájni a hátam, de sokkal gyorsabban múlt eddig) Most mint írtam bal oldalt lapocka alatt, bordák végéig, illetve bal oldalamnál a bordák közt van a fájdalom főleg, illetve kb a hátam közepénél levő csigolyák körül . Főleg akkor érzem, ha lehajolok, előredőlök vagy ha nyújtózkodom, felnyújtom a karjaim.
Ami még fáj az a tarkóm-nyakam hátul, illetve a bal váll körül hátul.

Pulzoximétert kaptam az ajtó elé, 97es értéket jelez, ezt jónak gondolom.

Köhögés ma alig jelentkezett, van helyette rekedtség, 10es skálán kb 4es, nem vészes, de érzékelhető azért.
Ha köszörülöm a torkom akkor néha feljön fehéres/ átlátszós ragacsos valami...

Megmondom őszintén, nagyon hipochonder tudok lenni, amióta elolvastam , hogy tüdőgyulladás gyanús is lehetek, még jobban bepánikoltam.
Szerintem ez a pánik, szorongás, néha elkapó erős halálfélelem meghatározó még mindig, pedig már szedtem rá ars albumot 30 ( most a covid óta amúgy is, de az utóbbi hónapokban pláne... ha bármi "tünetet" észlelek, még jobban)

Fejfájás/ tompaság jön- megy, ma nem annyira meghatározó. Homloktájon jobban nyom.
Szem mögött fáj. Csukva tartási igény maradt.
Mellkasban nehézkesebb érzés (10/4) de ez is jön-megy, ha elkap a szorongás még rosszabb

A kérdőívből:
-szabad levegőre vágyik, ott javul- fokozódott -zárt helységben romlik -általában a meleg hatására javul -fájdalommentes oldalon fekve (jobb) javul -sokáig nézni/ szem erőltetése- romlik -érintéstől, külső nyomástól javul -vigasztalás-beszélgetés javul -pulzus gyors/ erős -éhezésre romlik- evés alatt javul -fekvő helyzetben, pihenésre javul

Hátamat flexagil nevezetű kenőccsel szoktam kenegetni máskor, ez azért most is hatott valamennyire.

Várom válaszát, előre is nagyon köszönöm!
Illetve érdeklődnék, hogy a Doktor urat lehet-e keresni telefonon vagy valahol, (természetesen páciensként bejelentkezve,) ha romlana az állapotom? 

 

Orvos válaszol

Kedves Anna!

A panaszai alapján javaslom:

Crocus sativus C 30  2 nap 1x5 golyó (1 dl vízben oldva, kortyonként 2 óra alatt), 3 nap szünet után ismételhető, maximum 15 napig.

Vagy Crocus sativus C 200 (2 nap 1x5 golyó elszopogatva) 2 hét múlva ismételhető.

Kérek visszajelzést 1 héttel a bevétel után! (saldoktor@gmail.com)

Köszönöm:

Dr.Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.