3. oltás

Tisztelt Orvosok!

2 Pfizer oltás után az addig normális tartományban lévő vérnyomásom olyan kiugrásokat produkált, hogy mentőt kellett hívni, mert felment 200-ra. Három hónap és 2 féle gyógyszer+ antidepresszáns+ Frontin, valamint homeopátiás kivezetés után már javult a helyzet, de még előfordul havonta 1x2-szer. 68 éves vagyok, így kellene a 3. oltás, de félek beadatni.
Szeretném megkérdezni, hogy van-e olyan szer, amit az oltás beadatása előtt lehetne szedni, hogy a majdani mellékhatásokat enyhítse.
Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm szépen.
 

Orvos válaszol

Kedves Kérdező, 

A hivatalos ajánlás szerint szükséges lenne a 3. oltás, de mivel ennyire rosszul reagált az első 2 oltásra, én az Ön helyében nézetnék egy ellenanyag szintet, és ha magas, akkor nem terhelném a szervezetemet a 3. oltással. Ha kevés az ellenanyag és mégis az oltás mellett dönt, ezen az oldalon talál ajánlásokat az oltás mellékhatásainak homeopátiás megelőzésére: 

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.