Székely Andrea

Székely Andrea

Egyesületi Elnökségi tag

Székely Andrea

Eredeti szakmájában üzemgazdász, a PricewaterhouseCoopers tanácsadó cég londoni stratégiai részlegén foglakozott nemzetközi cégek szervezetfejlesztésével és optimalizálásával. 37 éves volt, amikor fia homeopátiás gyógyulási élménye kapcsán váltott irányt és ült vissza az egyetemi padba homeopátiát tanulni.

2008-ban szerezte meg a Middlesex Egyetem BSc Homeopátia diplomáját és brit működési engedélyét a londoni Centre for Homeopathic Education (CHE) nappali tagozatos képzésén. Csatlakozott a The Society of Homeopaths brit szakmai kamarához és Londonban, majd Prágában dolgozott homeopátiás magánpraxisban, ez utóbbiban konvencionális klinikával együttműködő integratív kapcsolatban.

2012-ben 18 évi külföldi tartózkodás után költözött haza családjával Magyarországra. Mivel a jogi szabályozás miatt rendelő nyitására itthon nem volt lehetősége, új szakmáját a szervezetfejlesztési tapasztalatával kombinálva a homeopata képzésben kezdett el tevékenykedni. 2013-ban Bóna Lászlóval együtt megalapították a brit akkreditált CHE Homeopátiás Magániskolát, mely homeopata orvosok és szakképzett homeopaták integrált oktatására specializálódott.  2013-2019 között az iskola igazgatója, jelenleg is a londoni CHE magyarországi képviselője.

A CHE képviseletében 2014-ben az indiai “AYUSH” Minisztérium vendége volt az 1,2 milliárd főt számláló ország modellértékű homeopátiás képzési, kutatási, szabályozási és ellátási rendszerének tanulmányozása céljából.

2019-től az oktatás Hasonszenvészeti Szabadiskolába történő átszervezése óta a CHE diploma megszerzését célzó hallgatók tanrendjéért és vizsgáztatásáért felelős, emellett a tudományos kutatási alapismeretek és a praxismenedzsment tantárgyak oktatója.

2018-ban a Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület alapító tagja, 2019-20 között elnökhelyettese. 2019-24 között a Magyar Integratív Medicina Szövetség felügyelőbizottságának tagja.

Az MHOE elnökségének rendszeres munkájába 2022-ben kapcsolódott be. 2023-tól az egyesület Elméleti és Szakmafejlesztési szekciójának vezetője, 2024-től az Elnökség tagja.

A szakképzésen kívüli fő munkaterülete a stratégiai szakmafejlesztés. Hasonlóan gondolkodó kollégákkal együtt a status quo megbontásával olyan minőségi, jövőbiztos, együttműködésen alapuló rendszert igyekszik építeni, melyben mindenki megtalálja megérdemelt helyét.

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.