Sebestyénné Kurnát Rita

Sebestyénné Kurnát Rita

Egyesületi Számvizsgáló Bizottsági elnök

Sebestyénné Kurnát Rita vagyok, 2003-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Gyógyszerész Karán. A gyógyszerengedélyezés területén dolgozom, mint gyógyszerész. A homeopátiával még egyetemi hallgatóként ismerkedtem meg. Megragadott, ahogy a homeopátia az egészség-betegség kérdését szemléli. Azokat a megfigyeléseket, melyeket e tudomány leír, az élet számomra sok alkalommal visszaigazolta, és ez egyre kíváncsibbá tett a gyógymód iránt. Saját magamon, illetve családtagjaimon számos alkalommal megtapasztaltam a homeopátiás szerek hatását, ami további ismeretszerzésre ösztönzött: könyveket olvastam és előadásokat hallgattam a homeopátiáról. 2018-ban ismét nekiálltam homeopátiát tanulni, abban alaposabban elmélyedni, a MHOE alaptanfolyamain és továbbképző tanfolyamain. 2020-tól szakmai fordításokat, cikkeket készítettem az Egyesület részére, melyek a honlapon jelentek meg, majd becsatlakoztam az Egyesület további ismeretterjesztő tevékenységébe.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.