Tanulmány a homeopátia javára 2.

2016. szeptember 4., vasárnap

Homeopathic therapy in pediatric atopic diseases: short- and longterm results. 2016 Aug. Homeopathy Volume 105, issue 3, pages 217-224

Ez az Olaszországban készített tanulmány 857 gyermeket vizsgált, akiket az olaszországi Lucca-ban található homeopátiás klinikán (Homeopathic Clinic of Lucca, Italy) kezeltek és kontrolláltak 8 éven keresztül.

A gyerekek atopiás dermatitisben (bőrgyulladás,ekcéma), atopiás rhinitisben (nátha) és atopiás asztmában szenvedtek. A vizsgált atopiás, allergiás gyermekeknek 75.8% -ában közepes vagy nagymértékű javulást tapasztaltak. A betegek 67.1%-a asztma, 84.2% rhinitis, 84.2% dermatitis miatt kezelték.

Az 5-10 éves újra értékelésnél az atopiás tünetek teljes remisszióját találták a gyermekek 70.1%-ban: ebből 84.2% dermatitis, 48.1% allergiás rinitis,71.4% asztma. Az esetek 40%-ában gyógyultak meg teljesen azok a gyerekek, akik kettő vagy három allergiás betegségben szenvedtek.

A teljes tanulmány az alábbi linken található.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.