A sikerek győztek meg

2021. október 26., kedd

Dr Kürti Katalinnal a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület tiszteletbeli elnökével, az ” Aurum király” mesék kicsiknek és nagyoknak című könyv és a “ Homeopátiás zsebkönyv szülőknek egy gyermekgyógyász tanácsaival” című könyv szerzőjével egy 11 alkalmas homeopátiás tanfolyam kapcsán beszélgettünk.

- Az “Aurum király” bevezetőjében dr. Tasnádi Kriszta azt írta, hogy dr Kürti Katalinnak különös tehetsége van ahhoz, hogy bonyolult dolgokat élvezetesen és egyszerűen fejezzen ki. Honnan van ez a tehetség benned?

- Kriszta talán kicsit túlzott, bár valóban törekszem arra, hogy amit mondok, az mások számára érthető legyen. Mindig próbálok abba is belegondolni, hogyha valaki valamit még nem ismer, azt hogyan lehet számára úgy elmondani, hogy értse és élvezze is a témát.

- Homeopátiás tanfolyam kapcsán kérdezem: mit adott ez a gyógymód neked és a családodnak?

- Nehéz erről úgy beszélni, hogy ne használjak nagy szavakat! Attól kezdve, hogy 1991-ben megismerkedtem homeopátiával, az életem jelentős részévé vált. Kezdetben, próbaként csak a családtagokat kezeltem ezzel a gyógymóddal, utána következtek a páciensek. Gyermekeimnél a homeopátia jól bevált. Azután ők követtek ezen az úton és az unokáim, akik most 12-13-14 évesek még eddig nem kaptak antibiotikumot vagy más kémiai szert. A náluk szerencsére elég ritkán és enyhén jelentkező betegségek megoldhatók voltak homeopátiával, illetve gyógynövényekkel. Remélem, hogy a tanfolyam során másokat is meggyőzök arról, hogy érdemes a homeopátia adta lehetőségeket– legalábbis e tanfolyam alatt az akut betegségek esetében – megismerni.

- Erre a tanfolyamra nemcsak családokat, anyukákat is apukákat, hanem védőnőket és szülésznőket is várunk. Mit adhat ezeknek a szakembereknek ez a gyógymód?

- Azt gondolom, hogy profitálhat belőle bárki, aki akut helyzetekkel találkozik, lehet az egy óvodában, iskolában, bárhol. Egyébként mindaz, amit elmondok, nem kizárólag gyermekek, hanem felnőttek eseteinél is használható. Ha valaki megtanulja azt, hogy mihez kell nyúlni, amikor előáll egy lázas állapot, egy hasmenés, köhögés, stb., a bogyócskák használatának ismerete ad egyfajta biztonságot és hitet abban, hogy nem kell feltétlenül azonnal erős kémiai szerekkel kezdeni a kezelést. Ha szükséges természetesen ezeket is alkalmazzuk.

 

- Ha erre a tanfolyamra betéved egy szkeptikus, aki kicsit idegenkedve hallgatja végig, neki mit adhat ez a gyógymód?

- Az az igazság, hogy én azt teljesen megértem, ha valaki “ valódi szkeptikusként” kételkedni kezd. Amikor elkezdtem tanulni a homeopátiát magam is így álltam hozzá! Pár alkalommal feltettem magamnak a kérdést, hogy vajon jó helyen vagyok ezen a homeopátiás tanfolyamon? Mit keresek itt? Mi a csuda ez az egész? Az a tanár, aki ezt annak idején nekünk elkezdte tanítani, mindezt megértette. Csak annyit mondott, azt tanácsolja, hogy kezdjük el csinálni és majd az eredmények talán meggyőznek minket! És bizony, ez pont így történt! A sikerek győztek meg.

- Minden egyes tanfolyam egy mesével fog indulni- 11 alkalom,-11 mese. Melyik mese a kedvenced?

- Hát ez nagyon nehéz kérdés: az az igazság, hogy én mindegyik mesét szeretem. Ha egyet mégis ki kellene emelnem, talán az Arsenicum udvarmestert említeném. Remélem a
hallgatóság élvezni fogja ezeket a meséket, meg remélhetőleg a tanfolyamot is és várjuk a jelentkezőket!

 

Sok sikert kívánok hozzá!

SP

Jelentkezés a tanfolyamra: 

https://homeopata.hu/hu/tanfolyam/gyogyitas-csaladban-homeopatiaval

 

 

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.