Ráéreztem a homeopátia szellemiségére, ízére...

2016. július 22., péntek

Egyesületünk meghirdetett plakátversenyének 2. helyezettjét, Hunyadvári Szilviá-t dr. Sebő Zsuzsa invitálta egy beszélgetésre.

Szilvi, gratulálok a helyezéshez és amint látod, az egyesület facebook oldalára feltett plakátod igen sok like-t kapott. Mondj néhány szót magadról.

Először is, köszönöm díjat és a kedveléseket. 25 éve végeztem a Magyar Iparművészeti Egyetemen, a diplomamunkám gyógyszercsomagolás rendszer arculattervezés volt. Férjemmel az egyetem ideje ismerkedtem meg, és a diplomát követően rövid időn belül három kislányunk született. Szabadúszóként egyszerre neveltük a gyerekeket és dolgoztunk - mindezt otthon.

Mióta ismered a homeopátiát és mennyire népszerű ez a családodban?

A homeopátiával 1995-ben, a második gyermekünk révén ismerkedtünk meg. Akkori orvosunk, Molnár Mariann segítségével megismertem a homeopátiás házi praktikákat, megtanultam a sajátos tünetmegfigyelést, és az ehhez való szerválasztást. Több, laikusoknak tartott tanfolyamon vettem részt, ahol amennyire lehet, elsajátítottam a mindennapokhoz szükséges minimum tudást, de amit még ennél is fontosabbnak tartok, ráéreztem a homeopátia szellemiségére, ízére.

Családomban, amikor csak lehet, homeopátiás szereket használunk, de tisztában vagyok mind a magam, mind a homeopátiás kezelés korlátaival, és ha kell, mi is orvosi segítséget kérünk. Igaz, mióta homeopátiás szereket használunk, alig volt szükségünk hagyományos gyógyszerekre. Engem a húsz év tapasztalata meggyőzött, azt hiszem ez érezhető a plakátjaimról is.

Akkor ez késztetett arra, hogy részt vegyél a plakát pályázatunkon?

A pályázatról az utolsó héten szereztem tudomást, és mivelhogy minden segítséget szívesen megadnék, hogy terjedhessen ez a gyógymód, rögtön beindult a lavina, vagy ahogy ezt elneveztem: ”agymenésem” támadt. A plakátokat rendszer jelleggel terveztem, sorozatként (állandó illetve változó, változtatható elemekkel).

A helyezést elért plakáttervem is közel áll a szívemhez, vallom, mindig pozitív módon közelítsünk a dolgokhoz, ne az ellenség, a tagadás tagadása, a valakivel szembenállás oldaláról, hanem a melléhelyezkedés felől.

Képekben általában a természetes anyagok, elkapott odaillő helyzetek, véletlenszerűség, a humánus megközelítés amit szívesen ábrázolok.

Mondj el néhány álmodat, tervedet

Paradox módon hosszú évekig a legnagyobb magyar gyógyszergyár látott el a megélhetésünkhöz szükséges munkával, miközben a megismert szelíd gyógymóddal elkerülhettük ezeket a szereket.

Minthogy a munkámat, annak lényegét (a kreatív tervezést grafikai, formai és gondolati-tartalmi szinten) továbbra is szeretem és vállalom, megformálódott bennem a "szerepálmom" a "JÓ oldalon". Marketing és gyógyszercsomagolás arculattervezés homeopata gyógymódhoz, gyógyszerekhez. Ennek a lehetősége itthon igen kicsinyke, de én bizakodó típus vagyok.

Szilvi, köszönöm a beszélgetést, gratulálok a helyezéshez és kívánom, váljon valóra az álmod.

Én is köszönöm. :-)

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.