Olcsó vagy drága gyógymód a homeopátia?

2011. február 14., hétfő

Az első alkalommal egy krónikus betegség esetében általában másfél órát tölt el páciensével az orvos. Így, valóban, itt nemcsak a tudást, de az időt is meg kell fizetni, mint egyébként bármely más magánrendelésen. Ezzel együtt a jelen díjazás lényegesen alacsonyabb, mintegy fele, harmada a nyugat-európai homeopaták vizitdíjának. Sőt, időarányosan összehasonlítva a konvencionális magánrendelések átlagáraival díjaink több, mint reálisak.

Aki pedig háziorvosánál a napi hivatalos rendelési időn belül akut betegségére homeopátiás szert kap, az semmilyen külön díjat ezért nem fizet.

A beteg szempontjából: kedvező a helyzet. Az orvosnak kifizetett összeget és a szer árát összeadva – a páciens kiadásai hónapok, évek intervallumban nézve, alacsonyabbak, mint abban az esetben, ha a konvencionális orvoslást választja. A magánbiztosítók, egészségpénztárak finanszírozásával pedig a kép még kedvezőbb.

Összefoglalva: Ha valaki tartósan homeopátiát használ, illetve csak akkor kap konvencionális szert, ha erre valóban szükség van, akkor egyre ritkábban, és egyre enyhébben lesz beteg. Ennek kedvező anyagi vonzatát nem kell magyarázni.

Kürti Katalin, Dr.

2011, február 14.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.