Mit jelent a tünetek elnyomása?

2011. szeptember 14., szerda

Betegség esetén szervezetünk különböző utakon-módokon próbál megszabadulni a kórokozóktól: a láz, az izzadás, a kiütések, az orrfolyás, a hányás, a hasmenés, stb. mind ennek a célnak a szolgálatában állnak. Ezek segítségével próbálja a szervezet a betegséget kifelé terelni. Ha ezeknek a folyamatoknak drasztikusan útját álljuk, akkor a tünetek elnyomásáról beszélünk. Ilyenkor befelé nyomjuk a bajt. 

Megfigyelések szerint a kiütések vagy váladékozások többszöri és erőteljes elnyomása akár például asztmás tünetek kialakuláshoz is vezethet. 

Összefoglalva: az a kezelés vezet jó eredményre, amely a szervezet öngyógyító erőit támogatja. Erre a célra a homeopátia mindenképp jó választás.

Kürti Katalin, Dr.

2011, szeptember 15.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.