A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület közleménye

2015. április 9., csütörtök

Budapest, 2015. április 9., csütörtök (OS)

A MHOE és a CEDH Homeopátiás Szervezet közleménye a Homeopátia Világnapján – Április 10.

A homeopátia szinte az egész világon elterjedt gyógyító eljárás. Európában a lakosság negyede, Indiában 120 millió ember gyógyul homeopátiával, mely Magyarországon – három betiltást követően – az 1990-es évektől terjedt el újra. A Magyar Homeopata Orvosi Egyesületet követően a CEDH oktató szervezet is bekapcsolódott az orvosok, gyógyszerészek képzésébe. Tanfolyamaink orvosegyetem által akkreditált többéves képzések, melyeket orvosegyetemi vizsga követ.

A homeopátiát több ezer magyar orvos és gyógyszerész tanulta és alkalmazza állami és magánrendelésén, vagy ad tanácsot patikákban. A homeopátiás gyógyszerek patikákban kapható, törzskönyvezett készítmények, melyek egyénre szabott kezelést tesznek lehetővé, vagy adott betegségekre javasoltak. 

A homeopátia az elmúlt bő 200 évben folyamatosan fejlődött. Számos olyan összehasonlító vizsgálatban, ahol a homeopátia szabályait figyelembe veszik, gyógyhatása meghaladja a placebo hatását. További jó minőségű, nagy esetszámú vizsgálatok szükségesek a homeopátia hatékonyságának kellő megerősítésére. 

A CEDH és az MHOE célja a páciensek biztonságos, mellékhatástól mentes gyógyításának elősegítése. Párbeszédre törekszünk a mai, akadémiai orvoslás képviselőivel. Ez összhangban áll a WHO legutóbbi 2013-as iránymutatásával is, mely tagállamainak a komplementer gyógymódok további támogatását és integrálását javasolja. 

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.