Kis hírek a Nagyvilágból

2015. július 20., hétfő

Károly herceg lelkes támogatója a homeopátiának (Image by Photo: Dan Marsh, wikimedia commons)

Mani Norland a londoni székhelyű Faculty of Homeopathy homeopátiás iskola igazgatójának alkalma volt Károly herceggel beszélgetni a Nelsons homeopátiás termékeket gyártó cégnél tett látogatása során.

Bár a találkozó rövid volt, Károly herceget nagyon érdekelte a homeopátiás iskola tevékenysége. Mani tájékoztatta a herceget, hogy az iskola Tetburybe költözik, a herceg szülővárosától nem messze. Károly herceg lelkes támogatója a homeopátiának ezért nagy érdeklődéssel fordult az iskolával kapcsolatos eseményekhez.

Mani szerint igazi megtiszteltetés volt, hogy Őfelsége megjelent ezen az eseményen és nagy jelentőségűnek értékelte ezt a homeopátiás iskola és az integrált egészségügyi szemlélet szempontjából. Sok ember szenved rossz egészségi állapotban, mert nem ismerik eléggé a különböző lehetőségeket melyek rendelkezésre állnak és a herceg támogatása segít felhívni erre a figyelmet.

Károly herceg azzal a céllal látogatott az üzembe, hogy megtekintse a Nagyhercegség új gyógynövény tinktúrákat gyártó üzemét a Nelsonsnál. Ez a cég az Egyesült Királyság legnagyobb gyártója homeopátiás szerek és természetes gyógynövény tinktúrák terén. A termékek értékesítéséből származó nyereségnek egy részét pedig jótékonysági célokra fordítják. A Nagyhercegség döntése, hogy megkezdjék ezeknek a termékeknek a gyártását, a herceg szenvedélyét tükrözi az integrált egészségügy iránt és támogatásával arra ösztönzi az embereket, hogy fogadják el az integrált megközelítést az egészségügyben.

A herceg körbejárta az üzemet, társalgott a vendégekkel, majd beszédet mondott. Többek között arról is mesélt, hogyan nőtt fel a homeopátiával és azt mondta:

„Amikor még nagyon kicsi voltam, jól emlékszem nagymamámnak volt egy csodálatos bőrtokja mindenféle homeopátiás fiolával. Ez egy meghatározó dolog volt az életemben, és ahogy idősebb lettem egyre jobban tisztában vagyok a homeopátia és a komplementer medicina hatásosságával."

Mani hozzáfűzte: „A legtöbb ember tudja, hogy a királyi család évtizedek óta alkalmazza a homeopátiát,és hogy a Walesi herceg támogatja az integrált egészségügyet. 1993-ban a herceg által létrehozott Integrált Egészségügyi Alapítvány azért jött létre hogy elérhetővé tegye mindenki számára ezt a lehetőséget. Izgalmas volt hallani a herceg beszédét személyesen, a homeopátiával szerzett tapasztalatairól, a gyerekkori emlékekről és meghallgatni a véleményét az integrált egészségügyről. Remélhetőleg a jövőben valóban lehetősége lesz az embereknek egy olyan egészségügyi intézménybe besétálni, ahol teljes körű kezelést ajánlanak számukra minden jelenleg rendelkezésre álló holisztikus gyógymóddal, ezt talán nem is olyan nehéz elképzelni.”

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.