Idén másodszor rendeztük meg a Homeopátia Világnapját!

2012. április 14., szombat

Homeopátia napja - 2012, beszámoló

Miért Világnap? Hahnemann születésnapja április 10-e, ebben az időszakban számos európai országban rendeznek hasonló eseményeket és ezekhez kapcsolódtunk mi is.

A helyszínválasztás egyik oka a biopiac közelsége volt, amely pont szombaton délelőttönként működik. A vásárlók egészségtudatos gondolkodása miatt úgy gondoltuk, hogy őket könnyebb lesz megszólítani. 10 órakor kezdődött a program. Mivel borongós volt az idő, nehéz lehetett az ágyból kibújni, így kellett egy óra mire megtelt a helyszín. Azután viszont egész nap nagy érdeklődés mellett zajlottak az előadások.

Idén az Egyesületünk előadói mellett meghívtuk a Homeopátiás Baráti Kör és a CEDH el adóit is. A résztvevők választhattak, hogy mely témák érdeklik őket a párhuzamosan zajló előadásokból. Hallhattak a homeopátia alapjairól, sérülések, napégés, utazók hasmenése kezelési lehetőségeiről, most a talán legaktuálisabb témáról a szénanátha és egyéb allergiákról, a várandósság és kisgyermekkor homeopátiás támogatásáról, a Schüssler sókról és még számos érdekes témáról. Idén is tájékozódhattak az állatok homeopátiás kezelési lehetségeiről és arról is, hogy a fogorvosi kezeléseket hogyan támogathatjuk homeopátiával.

Orvosaink egész nap válaszoltak az érdeklődők kérdéseire.

Délelőtt Szalóki Ági koncerttel szórakoztattuk a gyerekeket, valamint a Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány egész nap várta a kicsiket kézműves foglalkozásokra és játékokra. Kint a Kulturális Központ előtt bohócok játszottak a gyerekekkel. Kora délutánig nagy pezsgés volt a rendezvényen! Örülök, hogy ilyen sok embert meg tudtunk szólítani!

Köszönöm kollégáim lelkes munkáját, jó érzés volt számomra, hogy a feladatuk befejeztével még sokan ott maradtak beszélgetni. Köszönöm a támogatóknak a segítséget, mind az anyagi, mind a szellemi támogatást! Nélkülük nem valósulhatott volna meg ez a színes program!

Aki idén nem tudott eljönni, azzal remélem jövre találkozunk!

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.