Homeopátia napja - 2011

2011. május 14., szombat

2011, május 14., Vajdahunyad vár

Kedves Kollégák!

Szeretnék Nektek egy rövid beszámolót küldeni a Homeopátia Napjáról - a 20. szülinapunkról.

Ági és Györgyi már reggel 6 (!) órakor megérkeztek a Mezőgazdasági múzeumba (felügyelték a bútor- és ételpakolást), az Egyesület további segítői 7 órától érkeztek és lázas, de szervezett pakolás kezdődött. 8 órára a szakmai programhoz szükséges dolgok már a helyükön voltak. Ekkor tartottunk eligazítást az Egyesületünk 50 lelkes önkéntes segítő tagjának, hogy pontosan hol kell elvégezzék azt a feladatot, amelyről korábban részletes leírást kaptak. Mindenkit elragadott a gyönyörű helyszín!

Fél kilenctől gyűltünk a szakmai programra a nagyterembe, amely először nehezen akart megtelni, de végül mire Szentágothai Klára és Réthelyi Miklós megérkezett, már szép számmal voltunk.

A szakmai programot Mátray Árpád moderálta, aki az idő múlására emlékeztető kis réz csengőjével a hangulatot is megalapozta. Szentágothai Klára köszöntő szavai után Kóczián Mária mesélt a Homeopátia 19. és 20. század eleji történetéről, olyan színesen, hogy nem lehetett nem odafigyelni. Majd Kürti Kati foglalta össze az elmúlt 20 év legfontosabb eseményeit, mely mindenki számára tartogatott újdonságokat. Ezután Mira Dorcsi beszélt arról, hogy az alkatok meghatározása, hogyan segít nekünk a beteg gyógyulási esélyének megítélésében. A rövid tízóraizás után Sigrid Kruse előadása következett, melyben számos esetet mutatott be, ahol látványosan tudott olyan gyermekeken segíteni, ahol az allopátia semmit sem tud tenni vagy csak sok mellékhatást okozó gyógyítási lehetségük van.

A szakmai program második fele alatt, már mindenki számára megnyíltak a múzeum kapui. A színpadon megkezdődött a műsor, a tájékoztató előadások is elindultak, az orvosaink asztalaihoz pedig meg érkeztek az első érdeklődők. A kerengőben Gáll Isis 10 éves zeneszerző és nemzetközileg jegyzett hárfaművész szórakoztatott bennünket csodálatos muzsikájával. 

Az emberek folyamatosan érkeztek, de az óriási helyszínnek köszönhetően nagyon jól eloszlottak. Este 6 óráig két teremben folyamatosan zajlottak az előadások, a színpadon pedig a műsor. Örültünk volna, ha több embert sikerül megmozgatnunk, de ahhoz képest, hogy ilyet most rendeztünk először, elégedettek lehetünk.

Nagyon fáradtan, de örömmel térhettünk haza, mert úgy éreztem, hogy sikerült megmutatnunk a homeopátiát. Köszönet érte mindenkinek, aki bármit tett azért, hogy ez a nap így megvalósulhasson!

Kedves résztvevők: kérlek Benneteket, ha van kedvetek, írjatok élménybeszámolókat és feltesszük a honlapra! 

Kedves segítők: nektek egy külön levélben szeretném megköszönni a munkátokat, ezt a mellékletben találjátok! 

Csatolmányok
Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.