Hogyan állítja fel a homeopátiás orvos a diagnózist?

2011. január 28., péntek

A homeopátiás rendelésen a páciens gyakran elhangzó kérdése, hogy akkor most mi is a diagnózis? A klasszikus homeopátiás orvos erre azt válaszolja, hogy a kiválasztott szer, egyben a diagnózis is. Hogyan lehetséges ez?

Akár akut, akár krónikus panaszról van szó, a homeopata a páciens kikérdezésével, tüneteinek megfigyelésével arra törekszik, hogy - mint egy puzzle játékban - egy képet tudjon összerakni a pácienstől kapott információ darabokból. Ha ez a kép, az úgynevezett betegségkép, megfelel egy homeopátiás szer tünetképének, az úgynevezett gyógyszerképnek, akkor ez a szer lesz a páciens számára megfelelő. Így válik érthetővé, hogy a konvencionális orvoslás által adott diagnózis, aminek felállítása fontos a homeopata számára is, mégsem alapja a homeopátiás szerválasztásnak, azaz a homeopátiás diagnózisnak. 

Összefoglalva: a homeopátia szakmai szabályai alapján: homeopátiás diagnózis = gondosan felvett homeopátiás anamnézis = jól kiválasztott homeopátiás szer.

Kürti Katalin, Dr.

2011, január 28.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.