Hogy is van ez? Tudományosan kimutatták?

2016. november 23., szerda

Tudomány, tudomány…nézzük tudományosan az édesítő szereket. Szaharin, nátrium-ciklamát, aszpartám…megédesítik az életünket. Megédesítenék, ha hagynánk. 

Örülünk neki, végre van valami, amitől nem hízunk. Mert enni jó. Főleg édeset. És ha nem is hízunk tőle – ez sok embernek olyan, mint a kutyatápban, macskaeledelben az adalékok. 

A kutyám egy időben nem volt hajlandó csak egy féle tápot enni – ő még a hagyományos csimbókos, főtt húsos- tésztás étrenden nevelkedett. Később macskáim lettek, itt már előbb bekerült az étrendbe a konzerv kaja. Hú de válogattak…végül mindig a legdrágább jött csak be – vajon miért? Pontos különbséget tudtak tenni melyik fajta, melyik. Persze, mondanom sem kell a legdrágább konzerv volt emberi szemmel nézve a leggyanúsabb, a legtöbb adalék és tartósító, ízesítő stb. volt benne…bennem ilyenkor felmerül a gyanú, hogy valami függőséget okozó ízfokozó is van benne, hogy csak azt az egyet fogadták el.

Ligth üdítő, light gyümölcsjoghurt, light gyümölcslé, light stb.…ezek a szavak nem csak a zsír tartalomra utalnak, hanem a kalóriára is. Édesítőszerek vannak bennük. Mind tudományosan bevizsgált szerek, amit biztonsággal adhatók  az emberi élelmezésben, az összes hatóság által engedélyezve, mert a tudósok azt mondták, ez egészséges, nem hizlal.

Mi emberek, a nép, vagyunk a legnagyobb kísérleti nyúl csoport. Sohasem vizsgálnak be egy gyógyszert, egy táplálék kiegészítőt évtizedekig, akár több generáción keresztül, hogy milyen hatással jár az életünkre, hormonális rendszerünkre, betegségeinkre stb. Anno még a biológia professzorom mondta: A hormonális fogamzásgátlók az egyik legnagyobb kísérlete az emberiségnek és még nem tudjuk mi lesz a vége…

Közétkeztetésben ( gyermek étkeztetésben ) ott vannak az édesítő szerek, savanyúságokban ott vannak az édesítőszerek, rágógumi, üdítők, ízesített ásványvizek – mind- mind aszpartámot, nátrium-ciklamátot tartalmaznak. Apropó – mi is lett a szacharin pályafutásának a vége?

Szóval az aszpartám metabolikus szindrómát okoz, ne együk. Minél több aszpartámot eszünk, annál jobban hízunk.

http://index.hu/tudomany/egeszseg/2016/11/23/megint_kimutattak_hogy_az_a...  

Ugyanazok a tudományos kutatók mutatták ki, tudományos módszerekkel, a káros hatását, mint annak elötte biztonságosságát. Tudományos módszerekkel.

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/11/161122193100.htm

Szóval hogyan is van ez a  tudomány a vizsgálatokkal? Milyen eredményeket hoz ki és milyen vizsgálati csoportokból és mennyi ideig követi őket? Érdemes utána nézni, meg fogunk lepődni, milyen könnyű egy kémiai anyagot emberi fogyasztásra alkalmassá tenni, akár gyógyszerként, akár tápanyagként. 

A homeopátia egy 200 éves, több generáción át megfigyelt, tudományosan összegyűjtött tapasztalaton alapuló alternatív medicina. És még mindig működik. Gyógyulnak tőle.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.