Hétköznapi Homeopaták 6.

2022. március 16., szerda

Hétköznapi Homeopaták sorozat hatodik alkalmán két különleges homeopatával fogunk beszélgetni: Katona Eszterrel a Gyógyművészeti Társaság egyik alapítójával és Hassmann Péter könyvkiadóval.  

Eszter az ELTE angol és földrajz szakát elvégezve az egyetemen sok éven át angolt tanított. Először betegként találkozott a homeopátiával. Bóna László első tanfolyamán kezdte el igazán megismerni ezt a csodálatos rendszert. A Sycosis iskola, a szemináriumok, az intenzív mentori munka sok örömöt, barátot szerzett neki. Közben Bach virág terapeuta és a Tündérhegyi Pszichoterapeuta képzést elvégezve 7 évig a Tündérhegyen ambulánsan pszichoterápiás munkát végezett. Nyugdíjasként máig nagy lelkesedéssel dolgozik ezeken a területeken.

Péter majdnem programozó matematikus lett, de az élet inkább a billentyűs hangszerek felé sodorta. Ahogy a felesége elkezdett homeopátiát tanulni nagyon megtetszett neki homeopátia „imponáló pimaszsága”. Így nagy munkával nemsokára kiadta az 1830-as Organon faximile kiadását. Számtalan homeopátiás és később antropozófiai könyv követte ezt. Múltját nem megtagadva a Radar szoftvert is nagyon korán a 2000-es évek elején elkezdte fogalmazni itthon. Azóta is több elméleti írással és nagy mesterek könyveinek behozatalával örvendeztetett meg bennünket és szolgálja alázattal az itthoni homeopátiás társadalmat.

A következő beszélgetésünk több régi történetet, éteri gondolatokat és igazán mély tartalmat ígér.

Várunk szeretettel benneteket március 24.-én, CSÜTÖRTÖKÖN 18:00 órától a Hétköznapi homeopaták online klubjában.

Jelentkezés a hetkoznapi.homeopatak@gmail.com címre küldött email formájában lehetséges, amelyet követően továbbítjuk az esemény linkjét.

Üdvözlettel: Eigner Márta Borbála és Szabó V. László homeopaták 

Címkék: 
Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.