Harmadik Európai Homeopátiás Nap

2010. március 23., kedd

Homeopátia az egészségesebb európáért - "Mert ez használ nekem"

Boldizsár Ágnes - Brüsszel, 2010. március 23.

100 millió homeopátiával gyógyuló páciens van Európában, akiknek arra van szükségük, hogy az Európai Unió egészségpolitikája azonos feltételekkel biztosítsa számukra a homeopátiás gyógyítás választásának lehetőségét minden tagországban.

A harmadik alkalommal megrendezett "Európai Homeopátiás Nap" a homeopátia alapellátásba való integrálásának fontosságára, illetve a tagállamok között fennálló alkalmazási és támogatási különbségek megszüntetésének szükségességére kívánta felhívni az Európai Parlamenti képviselők és a törvényhozásban résztvevő döntéshozók figyelmét.

Az elhangzott előadásokból a résztvevők - egy észak-ír példán keresztül - betekintést nyertek a homeopátia integrált alkalmazásának előnyeibe, és a vizsgált időszak rendkívül pozitív eredményeibe. Bepillanthattak egy társadalombiztosítás által támogatott homeopátiás és antropozófiás német kórház irigylésre méltó működésébe és meghökkentően pozitív eredményeibe. Előadást hallhattak az Organonban megfogalmazott alapelvekről, esetismertetés keretében gyógyulási tapasztalatokról, és a törvényhozás hiányosságairól is.

Személyesen végighallgatva az előadásokat és beszélgetve más uniós országok képviselőivel elgondolkodtattak az elhangzott adatok.

  • Több mint 100 millió európai polgár használja a homeopátiát.
  • Négyből három európai nemcsak ismeri, hanem 29%-uk használja is.
  • 54 000 képzett homeopátiás orvos és nem orvosi végzettségű képzett homeopata dolgozik 
  • Európában.
  • Az európai orvosok 25-40%-a alkalmanként, 7%-a rendszeresen ír fel homeopátiás szert.
  • A homeopátiás szerek természetes alapanyagból készülnek, biztonságosak, költségkímélők, mellékhatás-mentesek, nem környezetszennyezők, állatok húsával nem kerülnek az emberi szervezetbe, évről évre növekvő a népszerűségük, stb.

Akkor miért is ez az összehangolt támadás a homeopátia ellen?

Nagyszerű látni azt, ahogy a demokratikus hagyományokkal rendelkező közösségek reagálnak a homeopátia elleni támadásokra, összefogással, okos érveléssel, aláírásgyűjtéssel és közös tiltakozással.

Az angol parlament előtti demonstráció és a 28.000 aláírás átadásának videója itt megtekinthető:

Azt, amit 60 év tapasztalata a brit társadalombiztosítási rendszerben bizonyított, egy kisebb érdekcsoport nem könnyen vétózhatja meg.

A tiltakozó akció részleteit a csatolt pdf dokumentumban ismerheti meg.

Remélem, hogy a homeopátiát eredménnyel használó, becslések szerint a magyar lakosság egy ötödét kitevő páciensek is azt mondják: "MERT EZ HASZNÁL NEKEM"!

Csatolmányok
Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.