Ha Ausztráliában tüsszent valaki - valakinek felmegy a láza Európában?

2015. június 9., kedd

Ausztráliában ismét téma a homeopátia: az ausztrál háziorvosok egyesülete azt javasolja a kollégáknak, ne írjanak fel homeopátiás szert és a patikák is tagadják meg ezen szerek árusítását. Kíváncsian várjuk az ausztrál homeopaták válaszát erre  a lépésre. Addig is javasoljuk, hogy itthon az angol kormány álláspontja mentén folytassuk a párbeszédet: nem lehet egy állampolgárt sem megfosztani a szabad választás jogától - attól, hogy saját maga választhassa meg milyen gyógymóddal kíván gyógyulni -  természetesen az orvosi és homeopátiás gyógyítás szakmai szabályait figyelembe véve.

Ajánljuk a következő interjút, mely szintén ezzel a kérdéssel foglalkozott.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.