Együttműködnek-e a homeopátiás és a konvencionális orvosok?

2011. május 21., szombat

Hazánkat tekintve még nem lehet jellemzőnek mondani a konvencionális orvoslás és a homeopátia integrációját. Bíztató azonban, hogy van már olyan szülészetünk, ahol a szülésre való felkészítésben a homeopátia legális alternatívaként szerepel. 

Egyre gyakrabban fordul elő az is, hogy homeopátiás képzettséggel nem rendelkező kolléga, páciensét homeopatához küldi. Ám az sem ritka ma még, hogy a páciensek félve a rosszallástól, az elmarasztalástól, kezelő orvosaik előtt elhallgatják, hogy homeopatához fordultak.

Európában maradva, például Bécs egyik jó nevű kórházának intenzív osztályán a homeopátia kiegészítő gyógymódként való alkalmazása mindennapos. A Müncheni Gyermekklinikán homeopátiás ambulancia működik, és ennek vezetője egyben a fekvőbeteg osztályok homeopátiás konzultánsa is. Angliában a Londoni Királyi Homeopátiás Kórház mellett több allopátiás egészségügyi intézményben működik homeopátiás részleg. 

Összefoglalva: a cél mindenképp az együttműködés. Mi, homeopátiás orvosok ezt szeretnénk. Mi nyitottak vagyunk erre.

Kürti Katalin, Dr.

2011, május 21

Címkék: 
Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.