Cyclamen - Cyclamen purpurascens - Erdei ciklámen

2014. december 15., hétfő

Primulaceae- Kankalinfélék

A téli időszak egyik kedvelt virágos növénye. Nagy „Női szer” amely kimondottan a női nemi szervekre, a menstruációs ciklusra és az idegrendszerre hat. Vérszegény, fáradékony emberek szere, akik álmosak, szomorúak és önváddal küzdenek.

Kiváltó ok: lelkiismeret-furdalás, bánat, terhesség

Javallatok: terhességi hányinger, hányás, csuklás, migrén, fájdalmas menses, tejtermelődés nem terhes nő mellében

Tünetek: látászavarral, forgó szédüléssel kísért gyomorpanaszok és menstruációs zavarok. Csuklás, émelygés, hányás. Szikralátással, szempanaszokkal együtt járó fejfájás, amely hideg víztől javul. Fájdalmas menses sötét, darabos vérrel.

Javul: mozgás, meleg, menses idején

Romlik: szabad levegőn, este, hidegben

Hatóanyagok: triterpén szaponinok, úgy mint az erős hemolitikus hatással bíró cyclamin.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.