Antibiotikum: barát vagy ellenség? Lehetőségek a rezisztenciakrízis küszöbén

2016. augusztus 28., vasárnap

MOTESZ interdiszciplináris konferencia az MHOE rendezésében

Időpont: 2016. szeptember 9-én 10:00 - 16:00 óráig

Helyszín: Braun Dialízisközpont, Szt. Imre Kórház, 1115. Budapest, Halmi u. 20.-22. (Megközelítés a Tétényi út felől, a központ a Halmi utca Tétényi út és Kovászna utca közötti szakaszán található.)

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Jelentkezés ezen a linken.

Antibiotikum: barát vagy ellenség?  Lehetőségek a rezisztenciakrízis küszöbén

MOTESZ interdiszciplináris konferencia az MHOE rendezésében

A Klebsiella pneumoniae által okozott, gyakran életet is veszélyeztető kórházi fertőzések esetén alkalmazott gyógyszerekkel szembeni rezisztencia is egyre növekszik. Magyarországon e fertőzések körülbelül egyharmadában nem hatásosak a fluorokinolok és a harmadik generációs cefalosporinok sem.

Közeleg az antibiotikum utáni kor, vagyis az az időszak, amikor a kórokozókra többé nem hatnak a ma ismert gyógyszerek. A probléma súlyos és egyre nagyobb figyelmet kap, naponta jelennek meg róla híradások a médiában és a szaksajtóban is.

Mit tehet Ön? 

Megtudhatja konferenciánkon. A MOTESZ és az MHOE közös rendezvénye azokat a megoldásokat keresi, amivel a biomedicinális orvoslás és a kiegészítő és alternatív gyógyítás (KAM) hozzájárulhat ahhoz, hogy csökkenjen a rezisztencia problémája.

Miért ajánlja konferenciánkat Dr. Velkey György?

Dr. Velkey György: főigazgató, MRE Bethesda Gyermekkórház

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.