Adonis vernalis, Tavaszi hérics

2015. április 20., hétfő

Ranunculaceae - Boglárkafélék

Vezértünetek: Az Adonis a szívre hat és szabályozza a pulzust.

Alkalmazás: Az Adonis jótékony hatást fejt ki a szívre, szabályozza annak működését, növeli a szív kontrakciós erejét, mint Digitalis. Szívelégtelenség olyan jellegzetes következményeinél alkalmazzák, mint az ödémásodás és a szívritmuszavar. Serkenti a vizeletképzést és a vízkiválasztást. Ideges eredetű szívpanaszok és a pajzsmirigy túlműködés esetén is alkalmazzák. A panaszok hideg hatására és fekvő testhelyzetben erősödnek, a fizikai igénybevétel javít.

Hatóanyagok: kb. 30 fajta kardenolid glikozid, főleg adonitoxin, cimarin melyek szerkezetüket tekintve hasonlítanak a Strophanthus fajokban megtalálható glikozidokra.

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.