90 ÉVES A HOMEOPÁTIÁS SZEREK VEZETŐ GYÁRTÓJA, A LABORATOIRES BOIRON

2022. december 14., szerda

Hogyan lett egy kis, családi gyógyszertárból mára nemzetközi cégcsoport?

Az alapítók, a szenvedélyükben is ízig-vérig hasonlító ikerpár, Jean és Henri Boiron egész életüket a homeopátiának szentelték. Vállalkozói szellemiségük és tudományos alaposságuk tette lehetővé, hogy a homeopátiás orvoslás évről évre folyamatosan fejlődhessen. A kutatás és a gyártási eljárások terén is úttörőnek számító hozzáállásuk mozdította elő világszerte a homeopátia elismertségét és magas színvonalú oktatását. 1932-ben kezdtek homeopátiás gyógyszereket készíteni, hogy a betegeik számára minőségi termékeket kereső orvosok munkáját segítsék. A homeopátiás gyógyszereket ebben az időben maguk az orvosok készítették házi módszerekkel, a Boiron testvérek tevékenysége eredményeként azonban megszületett a szigorú szabályokat követő francia homeopátiás gyártási és minőségbiztosítási eljárás.

„A homeopátiát mi azzal szolgáltuk, hogy a homeopátiás készítményeket a gyógyírek státuszából a gyógyszerekébe emeltük.”

Jean és Henri Boiron, a Laboratoires Boiron alapítói

Ahogy a kezdetek óta folyamatosan, a jövőben is mindent megteszünk azért, hogy megóvjuk a számunkra nyersanyagokat kínáló természetet, hogy tiszteletben tartsuk a tudásuk legjavát nyújtó munkavállalóinkat és végül, hogy megfeleljünk a minket választó emberek elvárásainak, akiknek ma nagyobb szükségük van egészségük megőrzésére, mint valaha.” Valérie Lorentz-Poinsot, a Laboratoires Boiron vezérigazgatója

A Laboratoires Boiron saját és a Boiron család szellemiségéhez hűen, az alábbi pillérekre támaszkodva építi folyamatosan a homeopátiát:

  • humánus és tiszteletteljes orvostudomány, amely illeszkedik a betegek igényeihez, legyen szó az általános ellátás lehetőségeiről vagy a rendelkezésükre álló gyógyszerekről;
  • tudományos alaposság, amely a gyártás fázisainak szigorú kontrolljával ötvözve a legnagyobb mennyiségben is biztosítani tudja a kiváló minőséget;
  • szoros együttműködés az egészségügyi szakemberekkel (orvosokkal, gyógyszerészekkel, állatorvosokkal, nőgyógyászokkal stb.), akikkel az idők folyamán a Boiron elkötelezett, párbeszédre épülő kapcsolatot épített ki;
  • az orvostudomány elkötelezett támogatása a homeopátia terápiás lehetőségeinek bátor és alázatos munkával végzett feltárása és integrálása révén.

 

A HOMEOPÁTIA MINT AZ INTEGRATÍV MEDICINA KÖZPONTI ALKOTÓELEME

A konvencionális orvostudománnyal szinergiában a világ minden táján egyre nagyobb teret nyernek a kiegészítő terápiás gyakorlatok és az a szemlélet, hogy a betegek a gyógyulásuk támogatásán felül az életük minőségéről is gondoskodni szeretnének.

Az integratív orvoslás az orvostudomány természetes fejlődési állomása, mely az egészségügyi ellátás keretében a hagyományos és kiegészítő terápiás gyakorlatok legjobb lehetőségeit ötvözi a beteg számára. Az integratív orvosi megközelítés szerint minden beteg egyedi. Mit jelent ez a gyakorlatban? A kezelés során figyelembe kell venni a beteg életmódját, táplálkozását, fizikai aktivitását és közérzetét, illetve ugyanígy kulturális hátterét és hitvilágát is. A homeopátia az integratív orvoslás fontos lehetősége, mert módszere az egyéni, személyre szabott megközelítés, mely egy humánusabb, tiszteletteljesebb és hatékonyabb orvoslás kulcsát jelenti. Ugyanakkor a konvencionális orvostudomány rendszerébe tökéletesen illeszthető, mivel gyógyszerekben és képzett egészségügyi szakemberekben gondolkodik. Lehetővé teszi azt is, hogy a betegeknek támogatást nyújtson életminőségük javítása érdekében azáltal, hogy a kezükbe adja saját egészségük megőrzésének lehetőségét. A homeopátia egyszerre képviseli a gyógyítást („CURE”) és a gondoskodást („CARE”).

A BOIRON szerek tárháza

A hazai patikákban 223-féle minősített, természetes alapanyagból készült Boiron mono készítmény kapható. A Boiron egyedülálló hármas impregnálás technológiája biztosítja az állandó hatóanyagtartalmat és minőséget. A monokomponensű termékek potenciái: 5 CH, 9 CH, 15 CH, 30 CH és 200 CH.

A Boiron gyógyszerei hazai gyógyszerészeti törzskönyvvel rendelkeznek, szigorú minőség-ellenőrzés és gyógyszerkönyvi előírás szerint készülnek a világ legnagyobb, homeopátiás gyógyszereket gyártó gyárában, Franciaországban. A monokomponensű készítmények mellett a Boiron komplex hatóanyagú készítményeket, étrend-kiegészítőket és kozmetikai készítményeket is gyárt.

Címkék: 
Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.