Autizmus a családban

Autizmus a családban

Ára: 18.000 Ft

Hol: 

 

 

Autizmus a családban

2021-ben “Körkép az autizmusról” címmel előadás-sorozatot szerveztünk orvosoknak és egészségügyi szakdolgozóknak, hogy megismerhessék, jelenleg milyen terápiás lehetőségek léteznek autizmussal küzdő betegeik számára.

Az előadásokon a legmodernebb és legújabb kutatási eredményeken alapuló terápiás irányzatok kerültek bemutatásra. Úgy gondoltuk, hogy ezek az ismeretek nemcsak a szakembereknek, hanem az autista gyermeket nevelő családok számára is életbevágóan fontosak. Ezért most elérhetővé tesszük a széles nagyközönség számára is.  

Számos kérdés merül fel egy szülőben, amikor megtudja, hogy gyermeke autizmusban szenved: 

  • Mi az autizmus?
  • Milyen kezelési lehetőségek léteznek?
  • Hol kezdjem?

Ezekre a kérdésekre kapunk választ az előadásokon. 

Jelen tudásunk szerint az autizmus spektrum zavar nem gyógyítható, azonban a korai felismerés és fejlesztés, egyéb terápiás eljárások, diétás kezelések nagyban javíthatják az autizmussal élők állapotát.

Előadásaink keretében a ma elérhető legmodernebb terápiákat a legavatottabb szakértők mutatják be.

Ára: 18.000 Ft/ 5 előadás     (számlaszám: 11649001-50427900-49000006)

Mindenki számára ajánljuk.

Az előadás a tandíj beérkezését követően 30 napig érhető el.

A sorozat előadásai: 

     1. Dr. Büki György: A fogalmak (ASD, SPD, ADHD) tisztázása

A „neurodiverzitás” fogalma. Immunológiai, gasztro-enterológiai, neurológiai (epilepszia és egyebek) valamint sejt szinten: mitochondriális, methylizációs problémák. „Divatos témák”: bél-agy tengely, CBD. Mindeközben magyarországi (szubjektív) helyzetelemzés.

     2. Dr. Guseo András: Étel vezérelt viselkedési zavar

Egyre szaporodnak azok a tények, amelyek bizonyos autoimmun folyamatokat is igazolnak autizmus spektrum zavarban. Ma már tudjuk, hogy az autoimmunitás leggyakrabban a belekben, a ”lyukas béllel” kezdődik. Az ASD-ben érintettek nagy százalékának van emésztési gondja és ételekkel szembeni kóros túlérzékenyége (intoleranciája). Bizonyítékaink vannak arra is, hogy ételek különböző mentális zavarokat okozhatnak felnőttekben is. A háttérben vezető szerepet játszik a mikrobiom és összetétele. Hogyan és miért alakul ez ki? Ezt a témát feszegeti a szerző legújabb megjelenő könyvében az „Ételintolerancia, van vagy nincs”-ben.

Dr. Guseo András
neurológus, ideggyógyász, pszichiáter, fejfájás specialista, a funkcionális gyógyítás képviselője
1965-ben, Pécsett diplomázott, Kaposváron, majd a Pécsi Egyetem Idegklinikáján dolgozott, ahol 13 év alatt ideggyógyászatból, pszichiátriából és idegkórszövettanból is szakvizsgát tett. 25 évig volt a székesfehérvári Megyei Kórház Neurológiai osztályának osztályvezető főorvosa. A sclerosis multiplex kutatásában elért eredményei alapján 1982-ben beválasztották a Nemzetközi SM Társaságok Orvosi Szaktanácsadó Testületébe. Elsőként mutatta ki az IgG vezérelt diéta progressziót csökkentő hatását sclerosis multiplexben. 2004-től nyugdíjasként oktat és kutat. Gyógyító, tudományos, kutatói és oktatói munkája szerteágazó, számos könyv, publikáció, betegfelvilágosító tanfolyam (SM Kontroll) és akkreditált képzés fűződik a nevéhez. Jelenleg a stressz és a táplálkozás hatását kutatja autoimmun betegségekben.

     3. Dr. Csomai Zita: Pervazív fejlődési zavarok megjelenési formái, okai, háttere. Az életmód-orvoslás, az ortomolekuláris medicina szerepe a zavarok kezelésében

Autizmus esetén fokozott energia felhasználás történik az agyban, így a makro - és mikrotápanyagok mennyisége, minősége, a tápláltsági állapot befolyással bír. Úgy, mint a neuroprotektív hatású tápanyagok is terápiaként szolgálhatnak. A kialakuló alvászavar, melatonin-deficit, diszreguláció nagyban rontja az életminőséget, így a melatonin pótlásnak kiemelt klinikai jelentősége van autizmus esetén.

Dr. Csomai Zita
orvos-természetgyógyász, életmód-tanácsadó és terapeuta, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, fitoterapeuta, BLS-AED instruktor
1999-ben végzett orvosként Szegeden, majd a sürgősségi ellátásban, illetve onkológián dolgozott éveken át. Annak vágya, hogy a betegekkel hosszabb időt eltöltve segítse őket a gyógyulás útján, a természetgyógyászat felé indította, melynek számos ágában tudást és képesítést szerzett. 2005 óta tart kismamáknak, kispapáknak Baba-elsősegély tanfolyamokat nagy sikerrel. Életmód-tanácsadóként is a kismamák, babák és gyerekek holisztikus kezelése a fő területe, mint 3 gyermekes édesanya, saját tapasztalatai is segítik tudása gyakorlatias átadásában. Gyógyító és oktatói munkájának fő pillérei a holisztikus szemlélet és a megelőzés fontosságának hangsúlyozása.

     4. Kertész Nikoletta a Soha többé autizmus! csoport alapítójának előadása

Szülői tapasztalati szakértő „autizmus helyreállító” módszertanok területén,  a mentális teljesítményfokozás szakértője, a MyNeuro brand tulajdonosa, neurofeedback tréner-oktató, az ILF Neurofeedback technológia szakértője, magyarországi disztribútora és oktatási jog tulajdonosa
 

Kertész Nikoletta

Gyermekeim értelmi sérültsége, és egyikük autizmusa késztettek arra, hogy feltárjam az állapotuk hátterében meghúzódó okokat és ezekre hatékony megoldásokat találjak. Célom volt tüneteik tüneteik csökkentése vagy végleges megszűntetése, ezáltal mentális teljesítményük fokozása, így egyéni és családi életminőségük javíthassak, hogy számukra és egészséges testvérük számára a legteljesebb jövőt biztosítsak.
Célomat elértem, útközben pedig ebből tovább építkeztem.Összeállítottam egy komplex terápiarendszert, amelyet MyNeuro Protokolnak neveztem el. Ezzel a funkcionális táplálkozáson, biomedikális megközelítésen alapuló rendszerrel egyénre tudom szabni a megfelelő terápiás, fejlesztési protokolt, amelyet a gyakorlatban tudnak alkalmazni, ezáltal a lehető legteljesebb mentális teljesítményt érnek el az érintett gyermekek. A protokol részeként a jogi, intézményi, adminisztratív útvesztők kérdéseire is választ és megoldást kapnak szüleik.

www.myneuro.hu
www.sohatobbeautizmus.hu

     5. Újhelyi Illés Orsolya  (BCBA): Az alkalmazott viselkedéselemzés (ABA: Applied Behavior Analysis) lehetőségei autista gyermekek fejlesztésében 

Az alkalmazott viselkedéselemzés (ABA) világszerte a leghatékonyabb evidencia alapú beavatkozási lehetőségnek számít autizmussal érintett gyermekek és felnőttek ellátásában és életminőségének javításában.  Azzal együtt, hogy az ABA nem egy "autizmus - terápia", hanem egy - egyetemi végzettséggel művelhető - önálló tudomány, amely számos más területen is hatékonyan alkalmazható, előadásomban én is elsősorban azokat az alapelveket és lehetőségeket igyekszem röviden bemutatni, melyek segítségével autizmussal és más tanulási vagy viselkedési zavarral élő gyermekek fejlesztését és beilleszkedését tudjuk hatékonyan segíteni.

Újhelyi-Illés Orsolya, BCBA
Több,  mint 10 éve foglalkozik az alkalmazott viselkedéselemzéssel (ún.  ABA). A témában először, mint érintett szülő, saját, autizmussal élő gyermeke fejlesztése kapcsán mélyült el, majd - az eredményeket látva - megszerezte a nemzetközi képesítést (BCaBA 2015, BCBA fokozat 2019), hogy mások számára is elérhetővé tegye ezt a rendkívül hatékony, bizonyított eljárásokon alapuló fejlesztési lehetőséget. Célja, hogy minél több érintett gyermekhez és családhoz eljuthassanak az ABA alapelvei és szemlélete.

Regisztráció

Jelentkezés a tanfolyamra - e-learning

Kérjük, figyelmesen töltse ki. A csillaggal megjelölt mezőket semmiképp ne hagyja ki.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.