Túlsúly

Tisztelt Hölgyem / Uram!

Édesanyám évek óta Citapram-ot szed a depressziójára, megpróbáltuk CBD olajjal is helyettesíteni már, de sikertelenül. Azóta kvázi elfogadtuk, hogy szükséges ez a gyógyszer, hogy ne legyen teljesen maga alatt.
Sajnos ennek a gyógyszernek a hatására édesanyám képtelen 100 kiló alá fogyni súlyban, ezért ha tudnának javasolni bármit, hogy mit lehetne tenni a hasonló mellékhatások kivédéséért, akkor nagyon szépen megköszönném.

Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm szépen!

 

Orvos válaszol

Kedves Benjámin!

Létezik homeopátiás detoxikáló lehetőség, ezzel a hosszan szedett gyógyszerek esetleges mellékhatásait lehet megszüntetni. Ettől nem biztos, hogy a fogyás elérhető, ehhez ún. alkati szer választása és megfelelő, dietetikus által összeállított étrend is szükséges. Mindehhez sajnos nem tudunk ennyi információ alapján gyógyszert javasolni, forduljon homeopata orvoshoz, aki vizsgálat és kikérdezés alapján javasol terápiát.

Dr.Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.