Szülésre készülődve

Üdv,

Második gyermekem születésére készülvén lenne kérdésem.
Az első nagyon hosszú vajúdás után császáros lett.
Vinnék magammal homeo szereket a szülésre. Császár után mivel készüljek? És természetes után/közben?

Mindenféle szövődményt jó lenne elkerülni most...

Nemrég sok hétig covidosak voltunk, vérhigítót az orvos szerint nem kell szedni, a védőnő viszont riogat, hogy mi lesz így, ha műtenek.
Szintén súlyos vashiányos anémiám van.
Súlyos refluxom, terhességi cukorbetegségem van. Sok a pókháló vénám. Vérnyomásom magasabb, mint szokott, de pont a határértékek alatt vagyok.
Nagyon ideges vagyok és bizonytalan, félős, hogy melyik lesz a jobb módja most a szülésnek.. ha simán születne vagy jobban járnék egy ismételt császárral. Őszintén egyik módra sem vágyom

Köszönöm, ha javasolnak elengedhetetlen szereket, szedési módokat. (arnica, bellis perennis, aconit már bekészítve)

Orvos válaszol

Kedves Édesanya !

A választ több részre bontanám: természetes szülés megsegítésére a szülés előtt javaslom Caulophyllum C30 a szülés beindulása során a fájások, a tágulás segítésére óránként egyszer 5 golyó.

Ezt a gyógyszert homeopátiás oxitocinnak is nevezik, mert segíti a fájásokat.

Az alábbi gyógyszereket, ha van rá lehetőség, akkor feloldva érdemes szedni, mert így sokkal sűrűbb gyógyszer bevétel válik lehetségessé, hiszen minden kortyolás egy gyógyszer bevételnek számít. (Ha nincs erre lehetőség, akkor marad a szopogatás) A feloldás: 5 golyócskát oldjon fel fél deci vízben és ezt kortyogassa el két- három óra alatt.

Ha megszületett az újszülött, a lepény leválását segítő szerek a Sabina c22 vagy C30 és a Sepia C30, ha a lepény távozását kell segítünk, akkor újra Caulophyllum C30 és a Pulsatilla  c30 adása segíthet 1x5 golyó váltva óránként.

A szülőcsatorna sérüléseit segíti az Arnica C30 óránként ismételt vagy a C200 egyszeri adagja, illetve a Bellis perennis c12 váltva az Arnicával. 

 A gátmetszést követően Staphysagria c12 javasolt 3 napig 4x5 golyó.

A műtétek, így a császármetszés is támogatható homeopátiával: a műtét előtti félelmek, a szorongás enyhítésében jó lehet az Aconitum C30, ezt a műtét előtt közvetlenül érdemes bevenni (nem az előző nap) egyszer 5 golyócska. (számos más ilyen szer is lehetséges, ha nagyon legyengült és nyugtalan akkor az Arsenicum album C30 is jó lehet a műtét előtti szorongás félelem csökkentésére.

A műtét, mint sebzés gyógyulásában segíthet az Arnika C30 műtét előtt néhány órával érdemes az első adagot bevenni, vérzéscsillapító hatású. Arnicával hasonló módon adandó a Bellis perennis C12- C 30. A műtétet követő vérrögképződés megelőzésében, hogyha trombózis szerepel az előzményekben, akkor alatt Lachesis c12 vagy C30 potenciában adható (hogyha sötét színű vérzés lép fel és a beteg nem tűri a meleget ) 3 napig napi 2x5 golyó

Ha élénk piros vérzés van a műtétet követően, akkor a Phosphorus c12 -C30 adható a műtétek után két három alkalommal 1x5 golyó.

A műtét utáni hegesedése megelőzésére Calcium fluoricum c12 vagy c30 adható három nappal a műtét után három-négy napig 2x5 golyó.

A metszett seb gyógyulását Staphysagria c12 -C30 adásával segíthetjük elő ezt a műtétet követő 2 -10 napban érdemes adni.

A gerincvelői és vezetéses érzéstelenítés követően a Ledum c30  és a Hypericum c 30 adása indokolt  két vagy három napig 2x5 golyó naponta.

Kívánom, hogy sikerüljön szövődmények nélkül világra hozni a a második gyermekét!

Üdvözlettel

Dr.Sal Péter

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.