Sós szájíz

Tisztelt Orvosok!

Lassan két hete meghatározó sós szájízt érzek. Először fogmosásnál jelentkezett, de lassan állandóvá vált.
Ínyem, fogam nem fáj, szájbetegségről nem tudok, nem érzek, fogaimat rendszeresen ápolom.  Elég folyadékot iszom, gyógyszereket nem szedek.  Beteg nem voltam, oltást májusban kaptam.

Kérném szépen tanácsukat, javaslatukat.
Köszönöm!

 

Orvos válaszol

Kedves Kérdező, 

Nem fogok tudni válaszolni semmi okosat. 

A sós íz a szájban fontos homeopátiás tünet lehet egy esetfelvétel során. De csak egy tünet, ahhoz, hogy szert lehessen ajánlani erre a panaszra, az egész embert látni kellene. Csak néhány kérdés, ami az esetfelvétel során előkerülne: hogyan alszik, miket álmodik, milyen ételeket szeret, fázós-e vagy melegvérű, milyen korábbi betegségei voltak, most milyen egyéb panaszai vannak. És ez csak pár kérdés abból a 17 oldalas kérdőívből, amit pácienseimnek ki kell tölteni a személyes találkozás előtt. 

Mindenesetre menjen el a háziorvosához egy rutin ellenőrzésre, az sosem árt, mert ritkán valamilyen betegség is állhat ennek a tünetnek a hátterében. 

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.