Párhuzamosan szedni

Lehet-e antibiotikumot párhuzamosan szedni a homeopatiás szerekkel?

Orvos válaszol

Kedves Ketrin.

A homeopátiás szerek bármelyike alkalmazható egyéb gyógyszeres kezelés mellett. Működnek önállóan is, és kifejtik hatásukat akkor is, ha egyéb gyógyszereket szedünk. Bizonyos gyógyszerek (pl. a szteroidok) hatástalaníthatják a homeopátiás szereket, de megfelelő adagolással erre is van megoldás.

Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.