Orrmandula nagyobbodás

Kedves Doktornő, Doktor Úr! Van egy 14 hónapos kislányom. Már egész picit korától jellemző rá hogy felső légúti betegségeket könnyen összeszed. Általában antibiotikum szedése nélkül megússzuk. De ilyenkor az orrmandulája megduzzad. Fenistil cseppet, Nurofent kap, valamint sószobába járunk rendszeresen. Nem kap egyáltalán levegőt az orrán, éjszaka a gyakori orrszívások ellenére is szörcsög és a száján keresztül lélegzik. Jelenleg 1 hétig tünetmentes és utána 2 hétig beteg. Tudom, hogy minden egyes betegséggel nagyobbá válik az orrmandulája. Műtéthez még túl kicsi, és ha elkerülhető lenne annak nagyon örülnék.

Homeopátiás szerekkel orvosolható lenne-e a probléma?

Válaszukat előre is köszönöm!

Orvos válaszol

Kedves Kérdező: Kislányának valóban orrmandula nagyobbodása lehet, ez az elég gyakori probléma az első három-négy évben szokott problémát okozni.

Orrmandula műtétet  csak akkor végeznek, hogyha visszatérő fülgyulladást, több hónapig tartó nagyothallást (un.serosus otitis media), több hónapig éjszakai légzészavart okoz.

A leghatékonyabb homeopátiás orvosnál történt vizsgálatot követő úgynevezett alkati kezelés lenne, mert túl nagy a gyógyszer választék, ennek a le szorításában segítene a részletes kikérdezés és a vizsgálat.

Ennek hiányában csak általános nyirokszerv nagyobbodása ható szert tudok javasolni, ez lehetne a Lymphomyosot csepp ,amiből kaphatna két hétig kétszer 15 cseppet naponta (egy deci vízben oldva),majd két hétig egyszer 15 cseppet naponta.

Ha homeopátiás orvosi vizsgálatot szeretne, ajánlom orvoslistánkat. (Különösen a gyermekorvos homeopatàk tudnak ebben jól segíteni)

üdvözlettel,  Dr Sal Péter

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.