Oltás

Kedves Doktor Úr!

Szeretnék tanácsot kérni, hogy a fiam kötelező oltást kap az iskolában 6. osztályban.
Ezeket a golyókat ajánlották, hogy adjam neki
-  Thuja 30CH
- Silicea 30CH

Mikor kellene és hogyan adnom neki? Nagyon köszönöm a segítséget!

Orvos válaszol
Kedves Adrienn!
 
Kétféle oltáskivezetés létezik, az egyik az oltóanyagból készül:
Oltás kivezetéshez javaslom:

Boostrix  oltáshoz: Dipht PertTet  Vacc. 2 C 200

MMR oltáshoz: MMR-Impfstoff 2 C 200 

Adagolás: oltás előtt 2 nappal + oltás napján + másnap + 3 hétig heti 1 nap 1x2 golyó (1/2 dl vízben oldva, nyelvére csorgatva)

Ha ennek ellenére az oltás után tartósan fennálló panasz jelentkezik (bőr, emésztési, viselkedési panasz), akkor több potenciát is felhasználva homeopata orvos javasolhat egy hosszabb, 8 hetes kivezető kúrát.

Jó lehet még az alkati szer ismétlése oltás előtt 2 nappal, melyet homeopata orvos korábban megállapított.

Ha ezek nem állnak rendelkezésre, akkor az MMR oltáshoz a Thuja C 30 - asat , a Boostrixhez a Silicea C 30 - asat javaslom az alábbi adagolásban:

oltás előtt 2 nappal + aznap + másnap + 3 hétig hetente 1x5 golyó 

 

Dr.Sal Péter

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.